Ако някога сте били в депресия, прочетете това

В днешно време броя на хората с депресия е по-висок отколкото когато и да било преди. Само защото някой е депресиран, не означава, че трябва да живее сам и в изолация, без подкрепа.

Почти всеки човек е бил депресиран в някакъв момент от живота си, някои даже хронично. Независимо от колко време се борите с депресията, моля ви, продължавайте да четете, за да намерите малко вдъхновение и радост днес.

Депресията боли – все едно е буря без край или черен тунел без изход. За съжаление, много често депресираните хора се чувстват неразбрани. Това е нещо, което е невидимо за очите, и човек , който не го е преживял, не може да го възприеме.

Може да ви се струва, че завинаги ще се чувствате така. Не се отказвайте. Някой ще ви разбере, ще усети болката ви и ще ви помогне да си стъпите на краката. Ако се откажете сега, никога няма да имате шанс да се подобрите и да се оправите. Нищо в живота не е лесно. Първата стъпка към възстановяването е да признаете, че ви трябва помощ, и да я потърсите. Не е нуждо да се борите сами.

Може да се чувствате сякаш не искате да станете от леглото. Не е и нужно. Някои дни просто си починете и не се опитвайте да се борите с чувствата си. Вие сте просто човек и заслужавате да сте честни със себе си и да се вслушате във вътрешния си глас.

Света има нереалистични очаквания от нас и никога не можем да постигнем съвършенството. Ако понякога ви се иска да сте сами цял ден и да не се занимавате със света отвън – направете го. Направете каквото е нужно, за да се почувствате по-добре.

Забравете за очакванията на другите и бъдете себе си. Слушайте вътрешния си глас, намерете дететто в себе си, намерете отново истинското си аз. Понякога приемаме живота прекалено сериозно и забравяме, че в крайна сметка е просто игра.

Депресията може да се появи в живота ви когато най-малко я очаквате. Умовете ни се борят всеки ден с живота в опит да успеем. Чувствайте, изразявайте се, вижте красотата в природата и в малките неща, опитайте да се усмихнете. Живота е и чудо, и бойно поле. Не можеш да имаш радостта без да си изпитал нещастието преди това.

Не забравяйте, че ще се оправите. Само вие знаете как да си помогнете. Направете каквото е нужно и поговорете с когото е нужно. Вие сте боец и наистна силен човек. Никога не се отказвайте. Ще се справите.