Бъдете там, където не се налага да правите нищо, за да ви обичат

Бъдете с човек, който ще ви обича заради това, което сте, който ще вижда във вас своето собствено щастие, който ще намира време за вас, дори когато няма за себе си. Ако се налага да полагате непрекъснато усилия, за да бъдете обичани,това не е вашият човек.

Любовта или я има, или не, каквото и да правите, не можете да я накарате да се появи. Когато някой е влюбен във вас, той не се нуждае от нищо друго, освен да ви вижда. Единственото необходимо е да бъдете себе си. С такъв човек може да свържете живота си завинаги, защото ще бъдете спокойни с истинското си Аз.

Налага ли се да прилагаме трикове, за да сме интересни, означава, че чувствата не са истински. Истинската любов не се нуждае от игри. Играят тези, които не я познават и не желаят и да я срещнат.

Да бъдем с човек, който не иска нищо от нас, освен да споделяме живота му, е истинско щастие. Да имаме тази любов, без да се налага да правим нищо, е истинска благословия. Постоянните усилия да я пазим, уморяват. Ако е истинска, тя няма нужда да се грижим постоянно за нея. Достатъчно е да обичаме, за да бъдем щастливи.

Има хора, които ни карат да се чувстваме лесни за обичани, и такива, които ни уморяват с непрекъснатите си претенции. Винаги избирайте първия – този, с който можете да бъдете себе си, без да му сваляте звезди от небето всеки ден.

Бъдете там, където ви обичат заради самите вас, там, където не мерят любовта ви и не я подлагат на съмнение, там, където чувствате, че е вашият дом.

Любовта трябва да бъде лесна, дори когато е трудна. Ако непрекъснато я „обличате“ с капризи, изисквания и съмнения, тя скоро ще отиде при някой друг.