Вижте как сами съсипвате живота си с “помощта” на тези 7 грешки

2229

Стереотипи, съобразяване с хорското мнение, подценяване и нагаждане към определени рамки, които сме надраснали – ето как сами съсипваме живота си, без дори да си даваме сметка за това.

Вижте как сами съсипвате живота си с “помощта” на тези 7 грешки:

1. Липсата на мъж е равносилна на липса на самочувствие
Все още много жени смятат, че могат да са пълноценни и щастливи само ако има някой до тях. Разглеждат успехите си през призмата на взаимоотношенията си с мъжете. Ако там не върви, значи нищо друго няма значение.

2. Връзка с някого е по-добре от никаква връзка
Тази грешка произтича от първата. Ако не изпитвате чувства към човека до вас, ако не го одобрявате и харесвате, самотата би била по-добра алтернатива. Да се асоциирате с някого, само за да не сте сами, е бягство от реалността.

3. Целувате “жабата” с надеждата да стане принц
Не забравяйте, че реалният живот не е приказка. Ако целунете “жаба”, единствено ще ви остане горчивия вкус в “устата”. Не бъркайте чувствата с фантазиите, желанието с любов и “жабите” с “принцове”.

4. Събирате се с някого с надеждата да го промените
Избирате съзнателно мъж, чиито недостатъци и лоши навици ви дразнят. Надявате се, че с времето ще го промените и той ще стане вашият мъж мечта. Нищо такова обаче не се случва обикновено.

5. Надявате се, че любовта му ще се появи
Виждате, че той не ви обича, но пък ви обръща внимание по някаква причина. Вие обаче толкова сте хлътнали по него, че се радвате и на “трохите”, които ви подхвърля от време на време. Любовта му няма да се появи, но вашата със сигурност ще изчезне.

6. Глупави очаквания
Реалистичните очаквания са ключът към успешната връзка. Където и да е разминаването, ако то ви причинява мъка, не си заслужават жертвите.

7. Надявате се, че ще го “накарате” да се ожените
Искате семейство и дете, но човекът до вас – не. Въпреки това се надявате, че ще го убедите колко щастлив ще бъде като семеен мъж и баща. Дори да го направи, той ще мисли, че е жертвал нещо заради вас. И това ще повлияе на целия ви брак.