Всеки, които си позволи да те нарани, прави място на друг да те обича

Любовта не трябва да боли. Ако е истинска, тя не трябва да ни носи тъга, разочарования и мъка. Любимият човек не трябва да ни наранява. Той трябва да ни прави щастливи и да ни кара да се усмихваме, а не да плачем. Когато очите ни вместо да греят – плачат, това не е истинска любов.

Хората често приемат за нормално да се разочароват взаимно, да се обиждат, да се лъжат, да се нараняват. Примиряват се с токсични отношения, за да не са сами. Най-лошото е, че искат да останат при човек, който нито ги обича, нито ги уважава. А всъщност този, който ги наранява, просто освобождава място за друг да ги обича. За целта обаче грешният човек трябва да си отиде.

Ако обичате неподходящия, помислете колко ще обичате правилния. Не позволявайте да ви отнемат тази възможност. Освободете се от хората, които ви нараняват, за да направите място на правилните да влязат в живота ви. Това че някой не ви е оценил, не означава, че друг няма да ви обича.

Помнете, че истинската любов не наранява, не лъже, не изневерява, не се преструва. Самотата боли. Отхвърлянето боли. Загубата на близък човек боли. Завистта боли.

Всеки бърка тези неща с любовта, но тя е единственото чувство, което трябва превъзмогне всяка болка и да те накара да се чувстваш прекрасно.

Всеки, които си позволява да се държи подигравателно, неуважително и манипулативно с вас, няма място в живота ви. Това поведение няма нищо общо с любовта.

Винаги имате шанс да откриете своята сродна душа, ако се освободите от грешните хора. Любовта със сигурност ви чака и ще дойде, когато разчистите пътя си. Не правете компромис със себе си, позволявайки да ви мачкат.

Борете се за своето щастие и го търсете в правилните хора.