За момичето, което е убедено, че не е достатъчно добро за теб

Знам какво ти е, скъпа. Знам точно през какво преминаваш.

Хората те виждат и веднага се влюбват в усмивката ти. Радват се да са около теб, защото ти си слънце. Ти си топъл слънчев лъч в човешка форма. Душата ти е мека като памучна топчица, очите ти блестят ярко като най-красивите диаманти, сърцето ти е красиво и крехко като глухарче в открито поле.

Ти си човекът, който всички обичат. Ти си забавна, умна, необикновена. Хората ти се възхищават. Биха направили всичко, за да ти бъдат твой приятел, партньор, всичко. За тях ти си повече от достатъчна. Но нищо от това няма значение за теб.

Сърцето ти желае само един човек. Жадува неговата любов, докосването и вниманието му.

Проблемът е, че този мъж не е като другите хора. Той е „по-сложен“, както често обичаш да казваш. Не си прави труда да показва чувствата си към теб. Не прави нищо, за да се отвори емоционално и да стане част от живота ти. По някаква причина за него не си достатъчна.

И това разкъсва сърцето ти. Разбива надеждите ти. И все пак, се опитваш. Всеки ден се опитваш да дадеш всичко възможно и да докажеш на всички, че той може да се промени. Правиш всичко, за да бъдеш с него, отдаваш му се, а той все още те приема за даденост. Не оценява любовта ти.

Убедила си себе си, че той има нужда от време, за да признае чувствата си и да се отвори към теб, но дълбоко в себе си знаеш, че това не е истина … Той просто е такъв, и никога не би се променил за някого. Знаеш го.

Затова защо си го причиняваш?

Нараняваш себе си. Играеш си с огъня. И по-страшното е че си напълно наясно с това.

Спри. Умолявам те. Той не е първият, нито последният човек на тази Земя.

Не те заслужава. Използвате както иска. Приема те за даденост, защото знае, че би направила всичко, за да бъдеш с него. Той не е способен да те обича така, както заслужаваш да бъдеш обичана. Не е способен да ти даде онова, от което се нуждаеш. Единственото, което го интересува, е да бъде с теб, докато не се отегчи.

Заслужаваш повече от неговото „Не знам“. Заслужаваш мъж, който ще се погрижи за това красиво малко сърце. Някой, който ще те обича с истински. Някой, който няма да се страхува да бъде до теб и да те пусне в своя свят. Ти, скъпа моя, заслужаваш да почувстваш любовта в цялото й великолепие и това не бива да ти се отнема.

Така че, не си го причинявай. Не прахосвай скъпоценното си сърце да обичаш мъж, който никога няма да направи същото за теб. Знам, че сърцето си иска своето. Знам, че е твърде болезнено, за да го убедиш, че той не е добър за теб, но трябва да го направиш. За свое собствено добро.

Не ти трябва някой, който смята, че не си достатъчно добра за него. Имаш нужда от мъж, който ще се влюби в твоята несъвършена същност.