Истински баща, не е този който плаща сметките, а този който знае, че семейството е на първо място

Всеки мъж може да стане баща. Всеки мъж може да създаде живот. Но само някой специален може да отгледа, възпита и обича този живот.

Истинския баща не е този, който изкарва много пари, за да може да купува на децата и жена си скъпи подаръци или да ги води по почивки.

Истинския баща е този, който винаги е до семейството си. Този, който не го изоставя, когато нещата станат трудни. Не го оставя да се справя само с проблемите. Този, който не се отказва от него си винаги прави всичко по силите си, за да го задържи.

Истинския баща е този, който полага усилия и отделя време за семейството си, дори когато е уморен.

Истински отдаден баща е онзи, който прави компромиси и жертва собствените си нужди, желания, и дори щастие в името на семейството. Този, който учи децата си на безусловна любов и подкрепа.

Истински добър баща е този, който е пример как е редно да се държиш с една жена. С уважение, нежност, щедрост и достойнство.

Истинския баща учи децата си колко е важно да са добри, търпеливи, честни и лоялни. Той никога не лъже и не манипулира семейството си или някой друг. Учи децата си как да градят връзките си върху доверие и уважение.

Истински любящ баща е онзи, който учи децата си как да се държат подобаващо. Този, който никога не ги нарича „безполезни”, „некомпетентни”, „слаби” или „глупави”. Никога не си позволява да загуби самообладание по начин, който би уплашил семейството му.

Истински отдаден баща е този, за който семейството е най-важното нещо на света. Той знае, че няма проблем, конфликт или изкушение, което да е по-важно от семейството му. Знае, че няма по-голяма и по-силна любов, от тази която изпитва към него.

Истински отдаден баща е този, който служи за пример и вдъхновение на семейството си. Който окуражава децата си да бъдат по-добри и да израснат лично и професионално. Учи ги винаги да дават най-доброто от себе си.

Истинския баща показва на семейството си какво са щастието и радостта. Той се чувства най-добре, когато знае че децата му са щастливи.

Истинския любящ баща познава любимите певци, спортове и хобита на децата си. Знае какво харесват, какво не харесват, какви са мечтите и желанията им.

Истински грижовния баща не позволява на собствените си проблеми, да отнемат щастието на децата му. Колкото и да не харесва живота, никога няма да позволи децата му да се чувстват по същия начин.

Истински баща е този, чиито деца гордо могат да кажат „Той е моят пример, моят най-добър приятел, моят герой. Той е моят баща”.