Когато ви е много трудно, помнете едно – ако се предадете, по-лесно няма да стане

„Всеки победител губи, но не всеки губещ печели.“

Когато ви е много трудно, помнете, че животът иска да ви научи на нещо. Най-ценните уроци научаваме с цената на болката. Ако се предадете, по-лесно няма да стане. Нещо повече – ако продължите, може би в крайна сметка ще спечелите.

Погледнете на нещата така – минали сте повече, отколкото ви остава. Това означава, че е по-лесно да продължите, отколкото да се обърнете назад. Където и да се намирате, не можете да върнете времето назад. Времето е единственият ресурс, който може да похарчите, но никога не се допълва.

Когато се откажете, вие обезценявате времето си. Сякаш казвате, че усилията ви са били напразни. Нито можете да го върнете назад, нито имате шанс да успеете. А ако продължите да упорствате, единствено може да успеете.

Всеки знае как в един момент ти се иска да се откажеш. Опитал си всичко и нищо не работи. Чувстваш се изтощен и демотивиран. А понякога съвсем малко те дели от успеха. Но това „малко“ може да означава много, ако се откажеш.

Дори да ви се наложи да загубите някоя краткосрочна цел, то не се фокусирайте върху нея, а върху влиянието й върху дългосрочните ви цели. Каквото и да правите, не позволявайте на времето ви да се губи. Ако не го оценявате достатъчно, за да го използвате в своя полза, то ще го използва някой друг.

Всеки иска да печели, без да губи, но на практика това е невъзможно. Всеки победител знае колко много пъти се е провалял. Важно е да грешите, за да научите важни уроци и да осъзнаете пропуските и слабостите си.

Затова не приемайте грешките като край и трудностите – като знак да се откажете. Бъдете борбени и силни. Колкото и да ви се иска да ви стане по-лесно, продължете напред.