Когато започнеш да мислиш, че всички мъже са еднакви прочети това

Какво казват хората когато някой мъж изневери или когато се разведе с жена си, когато някое момче разбие сърцето на момиче, когато лъже само, за да я накара да спи с него?

Най-често чуваме нещо от рода на „Всички мъже са еднакви” или „Мъжете за нищо не стават”. Да, има много ужасни мъже, които отговарят напълно на тези твърдения. Но също има и такива жени.

Има моменти в живота на една жена, когато е била наранявана многократно от мъжете. Понякога е емоционално, понякога физически. Това може да промени представата ѝ за тях. Ще я накара да мисли, че всеки мъж ще я нарани, точно както онези преди него.

Жената има право да мрази мъжете, стига да е за малко, а не завинаги. След всичко преживяно, е съвсем нормално да изгуби вярата си в тях и да смята, че всички са еднакви. Но когато времето я излекува, ще пожелае да се довери отново.

Когато моментът на разочарование премине и искаш да спреш да чувстваш болка, помисли за всички мъже във твоя живот. Всеки от тях ли те е наранявал? Всеки ли те е накарал да се чувстваш като нищожество? Едва ли. Не всички мъже в живота ти отговарят на това описание. Нараняваш само себе си като мислиш, че всеки от тях е безполезен боклук, който само ще те нарани.

Помисли за всички онези мъже, които са добри. Може да е баща ти, дядо ти, чичо ти, братовчед, брат, приятел, колега и т.н. Със сигурност ще има поне един стойностен мъж в живота ти. Когато започнеш да мислиш, че всички мъже са еднакви, спомни си този, добрия.

Онзи, който винаги е бил до теб, независимо от всичко. Който е забравял себе си, за да бъдеш ти добре. Който ти е давал много без да иска нищо в замяна. Този, който ще премине и през огъня заради теб. Човека, чието лице грейва всеки път щом те види.

Той ще бъде този, който ще те накара да повярваш отново в доброто и винаги ще те връща, ако се отклониш от пътя си.

Запомнете, че колкото и лоши мъже да има, винаги ще има поне един добър, за който да си спомните, когато изгубите надежда.