Любовта ще познаеш в тъмното, в светлото всички блестят

Само истинската любов устоява на житейските бури и не се изхабява. Само истинската любов сияе в тъмните тунели на живота. Само истинската любов остава с теб до края.

Когато всичко е лесно, не е трудно да бъдеш обичан. Тогава около теб ще се въртят всякакви любови. И те всички ще блестят и ще изглеждат красиви.

Но когато слънцето се скрие и задуха силен вятър, когато се развилнее буря и помете всичко по пътя си, тогава до теб ще остане само този, който иска да те стопли, който иска да те подслони от дъжда.

Трудните времена показват коя любов е истинска. Когато парите свършат, когато проблемите се умножат и всеки ден се превърне в битка за оцеляване, тогава любовта си проличава.

Всеки може да е с теб, когато ти е весело, когато си усмихнат и радостен. Но когато си тъжен и нещастен, когато сълзите извират от душата ти, до теб ще бъдат много малко хора. Ще останат само тези, които ги е грижа и имат място в сърцето си за теб.

Лесно е да даваме красиви обещания, да говорим за любов и да я извисяваме, но само времето прави най-добрата проверка на думите. И понякога разбираме, че и самите ние сме се заблуждавали. Защото любовта не е в думите, тя е в действията.

Да кажеш на някого „Обичам те!“ е лесно. Трудно е да докажеш любовта си, когато е изправен пред изпитания, когато ти е трудно, когато си отчаян. Трудностите показват и на теб дали можем да се извисиш над егоизма си и да помислиш за другия.

Затова, не бързайте да се кълнете в любов и не вярвайте на другите, когато го правят. Думите са красиви, но без доказателства, са просто думи – нищо повече. Вярвайте на делата, на жестовете, на лишенията. Вярвайте на този, който остава с вас и в най-непрогледния мрак.