Най-подходящото саксийно цвете за теб според зодията

Да отглеждаш цветя у дома е като да се грижиш за нов член от семейството, разбира се, ако сте си харесали по-претенциозно растение. И все пак, то се нуждае от грижи, но се отблагодаря с красота, свежест, прекрасен аромат и позитивна енергия, с която зарежда и дома, и вас самите.
Независимо дали сте начинаещ или опитен цветар, ето кое е най-подходящото за отглеждате стайно растение за вас според зодията.

Овен – Кактус
Не изисква кой знае какви грижи, така че дори да е първото ви цвете, ще спечелите състезанието по отглеждане на цветя у дома – знаем за вашия хъс и състезателен характер. Може да си изберете цъфтящо растение или пък не. Има различни форми и видове кактуси, които ще бъдат малкото бижу във вашия дом.

Телец – Дърво на парите
Не е изненада, имайки предвид вашия афинитет към лукса. Който се интересува от фън шуй енергията и окултното, знае, че това растение привлича позитивното в дома, най-вече в материален аспект. А и е доста ефектно – какъв по-добър избор за вас, Телци.

Близнаци – Каланхое
Вие сте истински вълшебници, що се отнася до отглеждането на растения. Под вашето зорко око пораства каквато и да е зеленина, но все пак има някои, които са по-подходящи от други. Ако все още нямате, вземете си Каланхое. Не е претенциозно и в същото време ще ви радва с красивите си цветове. Позитивно и слънчево – също като вас.

Рак – Дърво на живота
Раците се чувстват спокойни, когато имат красив и уютен дом, добри финансови постъпления и разбира се, любящо семейство, за което да се грижат. Е, ето още един член на вашето семейство, който има нужда от грижите ви и което ще ви се отплати с много любов и щастие. Общото помежду ви е, че и вие, и то обожавате водата, така че не забравяйте да го поливате често. Красивите бели цветове са допълнителен бонус, който ще предизвика усмивка на лицето ви.

Лъв – Алое Вера
Растението, което няма да отнема от времето ви, защото знаем, че сте твърде заети, но и едно от най-полезните цветя. То е красиво и впечатляващо – също като вас. Има лечебни сили и носи позитивна енергия в дома.

Дева – Мента
Освен че винаги ще имате под ръка, когато искате добавите мента към ястие или напитка, това растение има способността да пречиства въздуха. Пречиства ума, действа успокояващо – нещо, от което се нуждаете, имайки предвид непрестанните ви усилия да сложите нещата в ред.

Везни – Спатифилум
Красота, чар, аромат и доза романтика – какво повече ви трябва, за да получите търсения баланс в живота си! Това растения е символ на мира и хармонията. Ако имате конфликт със себе си, със сигурност ще стигнете до решение, докосвайки се до позитивната енергия на Спатифилума.

Скорпион – Зелена лилия
Другото ѝ име е растение паяк. То ще отговори на капризите ви без да проявява такива към вас. Красиво и непретенциозно. Ще донесе щастие и късмет в живота ви, ще ви зарежда с енергия и ще ви дава стимул към победите, които се стремите да постигнете.

Стрелец – Калатея
Това цвете ще бъде доказателство за вашата амбициозност, а и ще ви позволи да опознаете нова своя страна, свързана с градинарски умения. То е вашата зелена сродна душа. Смело заявява себе си с красивите си цветове – точно като вас.

Козирог – Каучуков фикус
Мини дръвче у дома с красиви листа, което впечатлява от пръв поглед. То ще бъде вашата връзка със земята. Според грижите, които полагате за него, ще виждате и резултата, отразен в неговия растеж и жизненост. Трудът ви ще бъде отплатен.

Водолей – Тиландсия
Недратиционно впечатляващо растение, което ще ви подтикне да експериментирате в нова за вас сфера – цветарството. Чудато цвете, каквито сте и вие. Цветовете му са магични. Може да ви накара да се замечтаете и да забравите за всеки дребен проблем, който ви притеснява.

Риби – Африканска теменужка
Още един романтик във вашето семейство – да, за цветето става дума. Истинска вълшебница, тази теменужка ще омагьоса всеки, който я зърне с прекрасни си цветове. Грижите се за нея – когато тя е щастлива, и вие ще бъдете.