Защо Доналд Тръмп погреба Ивана на личното си голф игрище (Бившият президент пести пари от данъци)

Бившият президент на САЩ намери идеалният начин да спести пари

Доналд Тръмп погреба първата си съпруга Ивана, от която има 3 деца на личното си голф игрище. На 14 юли бившият фотомодел почина мистериозно на 73 г.

Доналд и Ивана Тръмп

Първата  си съпруга Доналд Тръмп реши да погребе на територията на своя голф клуб в Ню Джърси. През 2014 г. клубът получи разрешение за 10 гробни места. Според завещанието там трябва да бъде погребан самият Тръмп. А през 2017 г. на територията на голф клуба бяха пуснати за продажба още 300 парцела, които можеха да бъдат закупени от неговите членове, които бяха готови да платят 300 000 долара за място.

Бившият президент изпрати достойно първата си съпруга

Професорът по социология в Дартмут Брук Харингтън, която реши да провери данъчния кодекс на Ню Джърси, помогна да се отговори на въпроса защо Тръмп е погребал бившата си съпруга на територията на голф клуба.

Факт е, че според законите на държавата собствениците на гробища са освободени от плащането на определени данъци. Земята в Ню Джърси, предназначена за използване за гробище, не подлежи на данъци върху собствеността, доходите или данък върху продажбите.

Така Доналд Тръмп ще може да спести 80 000 долара годишно, тъй като сега територията на неговия голф клуб може да се счита за пълноценно гробище (законът не казва нищо за минималния брой погребения) и няма да подлежи на държавни такси.

Така бившият президент на САЩ показа, че е много прагматичен човек.

Източник: graziamagazine