Когато силната жена се почувства нежелана, тя няма да се моли. Тя просто ще си тръгне!

Толкова много жени не разбират и не осъзнават колко скъпо струват всъщност. Те поставят акцента на вниманието си на това да са във връзка с някого до такава степен, че са готови да се оставят да се загубят, заради мъжа до себе си.

Това е нещо доста често срещано и много сърцераздирателно. Колко е грозно да видиш мъж, който не се отнася достатъчно добре с жената до себе си. Колко е грозно да видиш, че тя все пак остава с него и не променя нищо, колкото и да ѝ се иска нещата да са различни.

Всяка жена, която не е във връзка може да се превърне в жертва и да попадне в този капан. Почти всяка жена е преживяла това да бъде във връзка или да излиза с човек, който сякаш я държи на разстояние от себе си.

В един момент всичко е страхотно, между тях има искри, във въздуха се усеща електричество и сякаш този мъж наистина е правилният за теб. После изведнъж той спира да отговаря на обажданията и съобщенията ти и сякаш не иска да те вижда никога повече.

Ако човекът до теб се опитва да те омотава и да играе игрички, значи е дошло да направиш едно единствено нещо – да осъзнаеш колко скъпо струваш и колко си ценна.

Осъзнай колко си важна. Трябва да имаш самоуважение и да не позволяваш на хората да се отнасят към теб с нещо по-различно от любов, уважение, търпение, нежност и честност. Ако един мъж не лети от щастие при мисълта, че има шанса да говори с теб – значи не заслужава вниманието ти. Не се задоволявай с някого, който не е готов да вложи усилие, за да те има и да успее да те спечели.

Нормално е да плачеш. Нормално е да молиш. Нормално е да си казваш, че ще го оставиш, и после да се връщаш отчаяно при него и сърцето ти да подскача от щастие, щом ти пише.

Все пак бъди жена, която се обича. Бъди жена, която не би търпяла незрял човек, който не може да я оцени.
Ако те игнорира, ако не си му приоритет, ако не те ужавава, ако те приема за даденост или те използва – стига си му давала шансове да се промени.

Няма. Ако му пукаше, щеше да ти го покаже от началото. Тръгни си. Затвори вратата зад себе си и никога повече не поглеждай назад.