Понякога човек е просто изморен. Нито е сърдит, нито е самотен, нито е влюбен, а просто изморен

260
Понякога човек е просто изморен. Нито е сърдит, нито е самотен, нито е влюбен, а просто изморен

Чувствате ли се изтощени, безрадостни, раздразнени, тревожни без видима причина? Питат ли ви какво ви има, да не би да сте сърдити и обидени? Налага ли се да търсите оправдания за потиснатото си настроение?

Ако отговорите ви са положителни, вероятно сте духовно уморени. Духовната умора, за разлика от физическата, не се повлиява от съня и разходките, въпреки че със сигурност се отразяват добре на всеки.

Духовната умора е знак, че сте се отклонили от пътя си и трябва да намерите отговорите на някои въпроси. За щастие, не ви е необходима скъпа почивка на екзотична дестинация. С повече упорство и постоянство може да намерите отново мотивация и вдъхновение в живота.

Дайте почивка на ума си
Когато умът е в покой, ние се чувстваме спокойни. Това обаче понякога е трудно в стресиращия живот. Има толкова много неща, които ви тревожат и ви карат да мислите непрекъснато. Да постигнете покой означава да бъдете като скала сред бурен поток – да оставате спокойни, когато всичко около вас е бурно.

Представете си точно това – че сте скала насред бурно море. Вълните се блъскат във вас, но вие сте непоклатими. Връхлитат ви ветрове, започва буря, но вие не помръдвате. Оставате далечни за всичко около вас. Сега използвайте това, за да изчистите ума си от объркани мисли.

Създайте си ритуали за комфорт
Помислете си за всичко, което ви кара да се усмихвате и ви носи настроение. Започвайте деня позитивно. Ако трябва, ставайте по-рано, за да си създадете добър старт на деня. Покажете доброта към себе си.

Както и да се чувствате, знайте, че това ще отмине. Изживейте емоциите си и се опитайте да разберете какво ги провокира. Позволете на хората, които ви обичат, да ви помогнат да излезете от това състояние и най-вече – не се обвинявайте.