Няма значение кой е „прав“, това е твоят живот

80

В дълбините на съзнанието на всеки човек, подсъзнателно се събират всички мисли и емоции, независимо дали са положително или отрицателни. Много често депресията е резултат от прекалено мрачни мисли, които не можем да контролираме. Или поне така си мислим.

С други думи, всичко, което ни се случва през деня и начина, по който другите хора се отнасят към нас, се натрупва дълбоко в мислите ни и има огромно влияние върху нас.
Много от тревогите ни всъщност са без причина. Всичко е в нашата глава. За да промените това, прочетете следващите редове!

Няма значение кой е „прав“, това е твоят живот.

Има такова нещо като обективен морал, но когато става въпрос за вашия живот и решенията, които правите, вие сте единственият човек, който може да решава и да действа. Животът ви е ваш избор.

Когато някой се опита да ви накара да поемете по друг път, който интуицията ви не усеща, във вас се появява тревожност. Мислите си, че може да направите грешни избори, чудите се дали да не слушате другите. А това е чиста загуба на време.

Слушайте само себе си, независимо дали това, което правите се харесва на другите. Не дължите нищо на никого.

Когато хората се опитват да действат така, сякаш сте им длъжни за нещо, в главата ви се появява палитра от мисли. Дали наистина сте длъжни да помогнете на някой, дали сте виновни за неговото нещастие, нали не трябваше да останете с партньора си, макар, че не бяхте щастливи. Спрете да се измъчвате с тези мисли. Запомнете, че не дължите нищо на никого!

Защо хората се интересуват какво правите в живота? Няма нищо, което да им попречи да живеят живота си и да уважават правото ви вие да живеете както искате. Това ви кара да се чувствате свободни и силни, както трябва да бъде, за да премахнете тревожните чувства.

Никой не знае толкова много, колкото твърди

Някой, който се опитва да ти казва постоянно какво да правите и как да живеете, колко всъщност знае за живота? Какво повече знае, отколкото вие? В повечето случаи- абсолютно нищо. Въпреки това много хора имат голямо желание да се бъркат в живота на другите.

Истината е, че това причинява психологически щети, пречи на самочувствието и свободата на изразяване, свободния поток на всички мисли и вдъхновението. Не слушайте толкова много хората и не си мислете, че те знаят повече от вас. Прогонете всички мрачни мисли и правете това, което ви харесва. Само така ще може да бъдете щастливи.