Общите цели във връзката, които експертите считат за токсични

Всички искаме да сме в здрави и щастливи отношения и затова си поставяме общи цели. С времето обаче се променяме, променят се и нагласите ни и целите ни в живота. Няма как да изискваме и другия да остане такъв, какъвто е бил в началото на запознанството ни.

Общите цели са важни, разбира се. Те са градивен елемент на отношенията. Но понякога някои от тези на пръв поглед здравословни цели могат да се окажат токсични. Те причиняват дискомфорт на единия от партньорите, потискат го и го карат да се чувства неудовлетворен.

Затова е толкова важно да бъдем гъвкави, да се приспособяваме и да проявяваме разбиране към промените в другия.

Да разгледаме общите цели във връзката, които експертите считат за токсични:

1. Да споделяте всичко, което имате, с другия:
Няма значение дали става въпрос за материални придобивки, пари, коли, пароли в социалните мрежи. Ако в началото сте си обещали да споделяте всичко с другия, ще ви е трудно в един момент. Всеки има право на своя банкова сметка, лична кола и изобщо лично пространство.

2. Да се съветвате за всичко:
Това може да е много уморително в дългосрочните отношения. Вие сте едно цяло, но от две половинки, все пак. Понякога имате нужда да чувствате, че сте независими и все още можете да взимате решения. Постоянният контрол носи несигурност и натрупване на гневни емоции.

3. Да не пазите тайни един от друг:
С времето пазенето на тайни може да спаси брака ви. И не говорим за тайни, които биха потъпкали достойнството на другия. Всеки се нуждае от уединение и свой таен живот, който, разбира се, не наранява другия.

4. Да бъдете перфектната двойка:
Вероятно в началото сте си обещали да бъдете идеалната двойка, която никога не се кара. И когато това се случи, изпадате в ужас. Тази цел само ще окаже натиск върху връзката ви и ще направи проблемите по-големи, отколкото са.