Понякога не получаваме това, което искаме, защото заслужаваме нещо по-добро

24

Съдбата знае какво е най-добро за нас и ни го дава тогава, когато го заслужим и сме готови да го оценим. Макар това да не ни се вярва в моментите, когато искаме нещо много силно, всъщност е точно така.

Помислете колко пъти сте влагали неимоверно много усилия в нещо и въпреки това, то не се е получавало. След време сте разбирали, че всъщност така е било по-добре за вас. От дистанцията на времето лесно се вижда дали миналите ни намерения са били правилни. Това няма как да забележите, когато желанието ви е твърде силно.

Ако нещо е правилно, то така или иначе ще се случи. Това обезсмисля стремежа ни да го имаме на всяка цена. Полагаме ли толкова много усилия с цената на здравето си, означава, че не е предназначено за нас. И дори да го постигнем, няма да бъдем щастливи.

Затова казват, че да не получиш това, което искаш, понякога е голям късмет. И това се отнася както за професионалния ни живот, така и за личния. Не че не трябва да полагаме усилия, но не и когато е безнадеждно. Вместо това, по-добре да насочим енергията си към нещата, които ни се отдават и към хората, които идват при нас сами.

Да погледнем какво се случва, когато искаме да сме с някого на всяка цена. Всъщност, ставаме зависи от него и го обсебваме. В крайна сметка, той си тръгва сам. Или пък много харесваме определен човек, но той не ни харесва.

Несподелената любов ни носи страдание, а не бива. Може би утрешният ден ще ни срещне с някой по-подходящ, за когото не трябва да се борим. Любовта не зависи само от това колко обичате вие, а от това дали и вас ви обичат. Това много ще ви помогне, когато чувствата ви не са споделени.