Не принуждавайте човек с чувство за хумор да говори сериозно. Истината му ще ви смаже!

117
Не принуждавайте човек с чувство за хумор да говори сериозно. Истината му ще ви смаже!

Намирате ли хора с чувство за хумор повърхностни и несериозни? Определено грешите! Те са много по-мъдри и по-внимателни, отколкото си мислите. И това, че те приемат трудностите на живота със самоирония, не означава, че не можете да им се доверите.

Хората с чувство за хумор успяват да кажат всичко, което мислят, по такъв начин, че да не можете да ги обидите. Те ви представят информацията деликатно и сякаш между другото. Несъзнателно се съгласявате с тях и рядко можете да влезете в конфликт.

Дори да ви кажат в прав текст какво мислят за вас, те го правят с такъв финес и такт, че нямате причина да им се сърдите. Ако обаче накарате такъв човек да говори сериозно, неговата истина може да ви смаже.

Всичко, което той тактично е скрил от вас, ще ви разклати до основи. Ще бъдете изненадани колко много истина ви е спестена, само за да се чувствате добре. Да имаш чувство за хумор е истинска благословия. Тя може да ви помогне да запазите позитивизма си дори когато целият свят ви е ядосан.

И ние имаме предвид не само способността да разкажем добре една забавна история, но най-вече – да гледаме на вашите неуспехи в перспектива. Хората с чувство за хумор могат да бъдат страхотни приятели и лоялни партньори. Винаги намират нещо положително дори в най-обърканата ситуация. Когато се обградите с такива хора, вие сами ставате по-оптимистични.

И макар, че позитивното отношение може да не промени събитията, то със сигурност ще ви помогне да ги приемете по-лесно. Когато сте позитивно настроени и гледате на живота от щастливата страна, започват да ви се случват добри неща.

И обратно, колкото по-песимистично гледате на живота, толкова повече изглежда привличате неприятности. Всъщност изобщо не е трудно да погледнете на трудностите с насмешка и да ги посрещнете с усмивка.