Съвременната жена е силна, защото никога не губи надежда

Да, ирония е, понеже жените забравиха какво е бъдеш специална, да бъдеш глезена от любимия човек, да получиш цветя, да минеш през врата, която не си си отворила сама и да седнеш на стол, който не си дръпнала сама.

Забравиха, защото много често се налага те да бъдат силните – да бъдат опора, подкрепа, стена, утеха, милувка, същевременно и нежност, уют и топлина.

Съвременната жена е силна, защото не се отказва от любовта, въпреки множеството разочарования. Тя слага маската с усмивката, а тази със сълзите остава вкъщи – тя е само за лично ползване. И когато го направи, отива при този, заради който са се появили маските и му прощава. Защото знае, че прошката е най-святото нещо. Дори и да не бъде с него, тя не таи гняв, разочарованието е по-силно. Но все пак продължава напред. Сама. До следващият път.

Съвременната жена е силна, защото не губи надежда. Тя знае колко струва (че е безценна), знае какво може да даде на човека, когото обича (всичко), знае колко е силна (но и писва, защото има нужда да бъде слаба). Тя успява да продължи и да се изправи след множество тежки думи, безпочвени обвинения, укор и чужди комплекси.

Съвременната жена е силна, защото по ирония на съдбата понася последствията от съвремието. Наградата за нейните обаждания, грижи, множество написани редове с мили думи, е просто палец нагоре… или ОК. Но тя не се сърди. Защото има надежда.

Съвременната жена е силна… но толкова уморена. От усилия да се хареса на другите, от даване на помощ и подкрепа, от правете на услуги, от мисъл за другите. Защото, много често, тя е тази с грижовните думи, които докосват сърцето. Казва ги, но не ги чува. Тя е тази с малки жестове, които означават най-много. Прави ги, но не ги получава.

Щастието й се струва толкова далечно, че почти не вижда светлина в края на тунела, но пак не се отказва. Въпреки болката, разочарованията и тъгата, тя знае, че то е някъде там и ще се случи и на нея. Просто не знае кога… Но чака. Ето това е силата на слабата жена, която трябва да спре да бъде определяна като такава, тъй като се е доказала много пъти със силата си.

Тя носи светлината в себе си, просто трябва да се научи да обича първо себе си. Тя е подкрепата, тя е уюта и топлината, и който не го разбира, не заслужава това, което тя може да му даде…. всичко!