Съпругът на моята приятелката ми налита. Да ѝ кажа ли?

Много жени имат този проблем – мъжете на приятелките им имат интерес към тях. Това е честа дилема, която трябва да решат. Често пишат писма с подобни истории, в които молят за съвет.

Ето отговорът на едно от тях, в което съпругът на приятелката на дадена жена се опитал да я целуне и започнал да ѝ се обажда по телефона предложения за срещи:

„Скъпа анонимна,
Това е много деликатна ситуация, в кяото си попаднала. За съжаление, няма един правилен отговор относно това как трябва да постъпиш – само ти можеш да прецениш какво трябва да направиш. Ето все пак моето мнение и какво аз бих направила.

Ако решиш да кажеш на приятелката си какво се е случило, според мен трябва да ѝ кажеш само историята и да не правиш предположения за това как тя трябва да постъпи и дали мъжът ѝ е правил същото преди. Тя трябва сама да вземе решение как да постъпи с него.

Преди всичко, трябва да кажеш на приятеля си/съпруга си за случилото се. Все пак, той има пълното право да знае за този инцидент, след като вероятно и той познава човека.

Още повече, ако партньорът ти се намеси, на този мъж ще му стане ясно, че няма как да се получи между вас и че няма да се поддадеш на провокациите му. Едва ли ще продължи да те притеснява. За съжаление, вероятно ще премести интереса си от теб върху друга жена.

Ако жената ти е близка приятелка, задължително трябва да кажеш какво се е случило. Седни с нея и поговори. Обясни и всичко с подробностите – какво е направил той, как си реагирала ти и опиши чувствата си.

Тя вероятно ще се почувства унижена, ще се скара със съпруга си, но ще пренесе лошото си отношение и върху теб. Може да не си виновна с нищо, но все пак бъди търпелива с нея. Много може да боли да научиш нещо такова. Извини се и обясни, че с нищо не си искала да провокираш ситуацията.

Може и да развалите отншенията си, но поне ще сте на чисто и няма да има тайни и немолъвки.

Обясних в детайли мнението си по въпроса, но ти не трябва задължително да постъпиш по същия начин. Все пак, ти си била в тази ситуация, познаваш хората и знаеш как да подходиш. Не приемай думите ми за чиста монета.
Надявам се всичко да се развие добре и историята ти да има положителен завършек.“