Тази първа среща увеличава шансовете да се влюбите един в друг

370

Романтичен филм, пищна вечеря, разходка под звездите – да, прекрасни идеи, но и толкова отегчителни. Ако искате да увеличите шансовете да се влюбите един в друг още на първата среща, организирайте нещо наистина вълнуващо.

Изследванията показват, че хората се влюбват по-бързо и лесно, когато преживеят нещо вълнуващо. Силните емоции сближават и предизвикват симпатия. Страхът и вълнението могат да бъдат възприети от мозъка ни като сексуална възбуда. Ние ще запомним и свържем силните емоции с първата ни среща и несъзнателно ще манипулираме чувствата си в желаната посока.

Дали да изберете филм на ужасите, боулинг, екстремно преживяване, картинг – по-добре обсъдете с новия ви познат. Ако той не харесва точно същите неща като вас, ще трябва да се спрете на компромисен вариант.

В случай че всичко е минало по план и сега се колебаете дали тялото ви се самозалъгва, или сте влюбени наистина, си задайте следните въпроси:

1. Вълнувате ли се от възможността да го видите отново?
2. Използвахте ли често мобилния си телефон, когато бяхте заедно?

3. Искате ли да научите повече за него?
4. Ентусиазирано ли разказвате за него на близките си?

5. Намирате ли го за секси?
6. Комфортно ли се чувствахте в негово присъствие?

7. Как се отнасяше той с другите хора?
8. Усетихте ли нещо подозрително в него?

Помислете над тези въпроси и сами ще разберете дали сте влюбени, или просто ентусиазирани. Има и вариант обаче чувствата наистина да се появят по време на следващите няколко срещи. Ако тръпката не се появи и след третата, четвъртата среща, твърде вероятно е изобщо да няма такава.

Понякога сме способни да самонадъхаме колко сме влюбени в някой човек, само защото той ни е много удобен и подходящ. За съжаление, в любовта нещата не се случват по този начин. Често се влюбваме в най-неподходящите.