Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите – за да бъдат използвани. Светът е в хаос, защото използваме хората, а обичаме вещите

„Научете се да обичате хората и да използвате вещите, вместо да използвате хората, а да обичате вещите.“

Щастието и успехът не идват, когато сме придобили много вещи, а когато сме изградили трайни и смислени взаимоотношения с хората.

Човешките същества по природа са социални създания и жадуват за приятелство и любов. Колкото по-добри са отношенията ни с околните, толкова по-щастливи се чувстваме.

За съжаление, светът, в който живеем е материален, и това ни повлича и привързва към трупане на вещи. Постепенно така се увличаме в съревнованието с другите по доказване кой има повече, че забравяме да бъдем щастливи с хората около себе си.

В един момент разбираме колко сме изпуснали в живота си, гонейки материалния успех. Защото вещите нямат душа, те не могат да ви дадат подкрепа, те не могат да ви успокоят, те са просто трофеи на вашия успех. Истинската награда обаче не са предметите, а хората, които ви обичат.

Развиването на дълготрайни отношения с приятели и любими хора ни носи тази пълнота, която ни кара да се чувстваме завършени като личности. Нея не може да я замести и най-скъпата вещ. Колкото и да не ни се вярва, най-скъпите неща всъщност не се купуват с пари. Тези скъпи неща обаче лесно се губят, когато не бъдат оценени.

Хората, които обичате, подобряват живота ви и ви носят радост всеки ден. Усмивката на децата и любимия човек, грижата на родителите, подкрепата от приятели са стойностните неща, за които си струва да се борите. Колкото повече усилия влагате в тези взаимоотношения, толкова по-пълноценен ще бъде животът ви.

И това е така, защото се живее с хора, а не с вещи. Вещите просто подобряват живота ни и го улесняват. Но истинското щастие получаваме от любимите си хора.