Където отива вниманието ви, там отива и енергията ви

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/kadeto-otiva-vnimanieto-vi-tam-otiva-i-energiyata-vi/44343 LifeZone.bg
Където отива вниманието ви, там отива и енергията ви
Където отива вниманието ви, там отива и енергията ви

Няма как да успявате в начинания, към които не насочвате енергията си. Много е важно къде насочваме жизнената си енергия. Това оформя реалността ни и живота, който водим.

Където отива вниманието ви, там отива и енергията ви

Ако губите време и енергия в клюки и обсъждане на чуждия живот, съвсем нормално вашите начинания ще започнат да страдат. Ще изпускате работни срокове, ще правите груби грешки и ще търсите критика. Също така ще започнете да недоволствате от собствения си живот.

Ако мислите за човека, който ви е предал, вие губите жизнената си енергия. Живеете в миналото. Пропускате десетки възможности да срещнете любовта. Защото къде е енергията ви в този момент? В миналото.

Мислейки за някого, вие го „захранвате” с енергия, но самите вие губите такава. Ако този човек в добър към вас, това може да има положителен ефект. Но ако мислите за него с гняв или тъга, обвинявайки го, че ви е предал, жизнената ви енергия пада.

Където отива вниманието ви, там отива и енергията ви

Когато се чувстваме слаби, уморени и депресирани, трябва на първо място да помислим къде отива вниманието ни. Можем да си помогнем сами, ако просто насочим вниманието си към положителни неща.

Мислейки за нещо хубаво, ние се вдъхновяваме и зареждаме с надежда. А надеждата повече от всичко друго ни дава енергия.

Не губете време в мисли за нещо, което не можете да промените. Не тъгувайте за злото по света. Помислете как да направите добро. Помогнете и това ще бъде вашия принос.

Когато сте добри към другите, положителната ви енергия се увеличава. Удовлетворението ви изпълва с оптимизъм и ви прави още по-силни и успешни. Ето защо силните хора не само получават много, но и дават много.

Спрете да давате енергията си на злото, на хора, които не заслужават, на дейности, които ви натоварват. Не мислете за миналото. Не се страхувайте от бъдещето. Живейте тук и сега.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.