9 неща, които показват, че успявате в живота – дори да не се чувствате така!

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/9-neshta-koito-pokazvat-che-uspyavate-v-zhivota-dori-da-ne-se-chuvstvate-taka/44303 LifeZone.bg
9 неща, които показват, че успявате в живота – дори да не се чувствате така!
 

В днешния свят сме подложени на много напрежение да сме успешни. Искаме да имаме хубава кариера, щастлива връзка, да сме добър родител, да имаме хобита и чист дом и все пак да намираме време за почивка. Да балансираме всичко това е изключително трудно и в резултат може да сме много строги със себе си.

Силата на позитивизма може да има огромен ефект върху ежедневието ви. Дори да не се чувствате, че се справяте в живота, има 10 неща, които показват, че е точно обратното. Припомняйте си ги колкото често трябва. Никога не може да сте прекалено вдъхновени.

Продължавате напред, въпреки предизвикателствата

Лесно е да си кажете, че не можете да се справите. Истината е, че всеки от нас е изпадал в труден момент. Успехът не е всичко да е безоблачно, а да се справяте с трудностите. Всеки път, щом сте се изправяли след като сте паднали и сте се провалили, вие сте една стъпка по-близо до продоляване на пречката. Продължавайте напред и не се страхувайте да се спънете.

Ставате все по-силни

Не всичко, което правим, има положителен ефект. Въпреки това, всичко, което правите и преживявате ви прави по-силни. Това, че сте толкова силни, ви позволява да се изправяте пред ежедневните предизвикателства. Всяко нещо е възможност. Гледайте на преживяванията си като на уроци и знайте, че винаги има какво да се научи. Понякога побеждавате, а друг път излизате от ситуацията по-силни от преди.

Обичате другите

Да изберете любовта е първата стъпка към успеха във всяка ситуация. Вие знаете, че е много по-лесно да обичаш някого, отколкото да го мразиш. Колкото повече любов давате на света, толкова повече получавате обратно.

Осъзнавате какво сте постигнали

Да се чувствате зле, защото не сте постигнали мечтите си, е нещо нормално. Това ни кара да се стараем да сме все по-добри. Когато изпитате това чувство, се сещайте за всички свои предишни успехи. Спомнете си всичко хубаво, което сте направили, и правите вмомента. Да отпразнувате постиженията си ще ви направи по-положителни.

Опитайте да го правите преди да си легнете (вместо да се тревожите за утрешния ден). Ще забележите, че заспивате по-лесно и по-спокойно. Това, за което си мислите преди лягане, остава в главата ви за през нощта.

Следвате собственият си път доколкото можете

Интуицията е това, което ви напътства в живота. Да се отличавате от стадото и да следвате сърцето си е признак на огромна сила.

Ако сте несигурни за това какво правите, си спомнете, че пътешествието ви в живота е уникално и не е нужно да е част от „нормалното“. Това не значи, че е по-лошо от това на останалите.

Работите над това да преодолеете страховете си

Да преодолееш страховете си не е толкова лесно, колкто звучи, и вие го знаете. Също осъзнавате, че прогреса е по-важен от съвършенството. Ако ви е страх да плувате, да потопите краката си в морето е първата стъпка. Правете нещата стъпка по стъпка и знайте, че неизменно се приближавате към целта си.

Уважавате себе си

Има много нечестни начини да имате пари и успех. Ако обаче ужававате себе си и ценностите си и следвате собственият си път, това само по себе си е успех. Правете това, което ви се струва правилно. Чистата съвест е много по-ценна от фалшиво постигнатият успех.

Учите се да обичате себе си

Често говорим колко е важно да обичаме себе си. Не става дума за егоизъм и егоцентризъм, ами за това да оцените уникалните качества, които допринасяте към света. Трябва да опознаете себе си и да се приемете такива, каквито сте. Спрете да се фокусирате на малките недостатъци и се прегърнете. Не се страхувайте да покажете на света колко се обичате. Бъдете себе си каквото и да се случва около вас. Всъщност, да бъдете себе си ще привлече много хора към вас. Всеки харесва позитивните, честни и обичащи хора.

Не съдите

Не е лесно да се научим да не осъждаме другите. Успелите сте в живота, ако осъзнавате, че да съдите някого няма с нищо да ви помогне. Това е свободата, която ви носи това да си гледате работата. Важно е какво правите вие, а не с какво се занимават останалите.

Благодарни сте

Да сте благодарни за нещата, които имате, може да направи огромна разлика в живота ви. Независимо дали имате 3 или 300 неща, за които да сте благодарни, важно е да осъзнаете какво имате, а не какво нямате. Позитивната перспектива ще ви помогне да промените живота си.

Всяка сутрин пишете в тетрадка нещата, за които сте благодарни. Препрочитайте я в края на всеки месец и ще видите, колко много сте израснали като личност, и колко хубави неща имате в живота си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.