Съпругът ми ме напусна заради жена, която може да му бъде майка

https://lifezone.bg/spodeleno/saprugat-mi-me-napusna-zaradi-zhena-koyato-mozhe-da-mu-bade-mayka/44315 LifeZone.bg
Съпругът ми ме напусна заради жена, която може да му бъде майка

Не съм вярвала, че мъжът ми ще ме напусне заради жена, която е с 18 години по-възрастна от него. Заради по-млада – да, но заради жена, която може да му бъде майка – не съм си и помисляла.

Да, съпругът ми ме напусна заради жена, която може да му бъде майка. Вероятно ви звучи като сюжет от филм, но не е, за съжаление. Очевидно в живота се случва и това. Изправяме се пред изпитания, които не сме виждали и в най-големите си кошмари. Дали има значение на колко години е другата, щом така или иначе е решил да си тръгне? За мен имаше. Не намерих отговорите на въпросите си и може би това беше най-голямата ми драма.

Аз съм по-млада от нея, поддържана жена, винаги съм се старала да изглеждам добре и го постигам. Отношението? Полагах усилия и за това. Бях мила, когато той изпадаше в ярост за глупост. Бях добра, когато той се държеше лошо с мен. Помагах му, въпреки че той не правеше кой знае какво за мен.

Не казвам, че съм била идеалната съпруга, никоя не е. И аз имам своите досадни навици и лоши моменти, но се стараех. Господ ми е свидетел, че наистина ме беше грижа за този брак. Виждах в него своя тих пристан в бурното море. Надявах се, че заедно ще посрещаме внуци, а не че той ще се влюби в „баба“.

Всичко се промени изведнъж. Сякаш за една нощ всичко пропадна. Отдалечи се от мен. Постоянно беше с телефона си – замислен и дистанциран. В почивните дни излизаше незнайно къде. Виждах нови дрехи, нов парфюм, ново бельо. Не намирах сили да се изправя очи в очи с реалността.

Винаги съм вярвала в интуицията си, но този път я надлъгвах, приспивах и отказвах да разбера това, което искаше да ми каже. Бягах от истината, за да се защитя. В един момент обаче, не издържах и се впуснах в шпионаж. Когато разбрах, че ми изневерява, изпитах неописуема болка. Минах през много тежки моменти, бях на дъното. Но реакцията и обясненията му брутално разбиха сърцето ми.

Когато му поставих въпроса, той не отрече, не се опита да лъже. Явно вече беше взел решението да сложи край на този брак. Каза, че в сърцето му има само омраза към мен, а другата го карала да се чувства по-добър човек. Слушах и не вярвах на ушите си. С какво тя го направи по-добър само за няколко месеца?

Съпругът ми ме напусна заради жена, която го кара да се чувства добър… Каква ирония. Този студен „душ“ ме накара да си отворя очите и да разбера някои истини. Той явно никога не ме е обичал истински. И това обяснява всичко. Боли много наистина. Сънищата не идват, а дните са тягостни и сиви. Не знам кога ще изляза от това състояние, но много се надявам да е скоро.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.