Съвети за бързо и лесно отслабване

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/saveti-za-barzo-i-lesno-otslabvane/44291 LifeZone.bg
Съвети за бързо и лесно отслабване

В началото на лятото всяка дама се оглежда критично в огледалото и открива по някой и друг килограм, натрупан в излишък през студените месеци. И тук на помощ идват Интернет, приятелките, диетолозите – всеки с неговите предложения за отслабване. За да има ефект свалянето на килограми, най-напред е необходимо да преразгледате хранителните си навици и да ги промените. Тогава със сигурност ще се избавите от излишните килца, а и ще запазите резултатите. Предлагаме ви няколко полезни трика, които ще са ви на помощ в борбата с кантара.

Вслушвайте се в гласа на тялото си
Може би често се случва да похапвате пред телевизора, без изобщо да сте гладни. Преди да посегнете към поредното пакетче чипс или бисквити, помислете дали наистина коремът ви стърже, или си търсите занимавка докато гледате любимия си филм.
Когато се храните, се концентрирайте само върху това занимание, за да можете да забележите кога наистина сте сити.

Яжте повече плодове и зеленчуци
Необходими са ви между 5 и 9 порции на ден – това са незаменими източници на витамини и фибри. Прибавяйте зеленчуци към всяко хранене, като ги съчетавате с протеини или въглехидрати. Плодовете пък са подходящи за междинни закуски или за да залъжете глада си за сладичко.

Не забравяйте да пиете вода
Количеството вода, от което се нуждае човек на ден, е между 8 и 10 чаши. Ще се учудите колко често си мислите, че сте гладни, а всъщност изпитвате жажда. Приемайки вода ще решите този проблем.

Не подценявайте закуската
Сутрешното хранене помага за засилване на метаболизма и ще ви предпази от непрекъснатото похапване преди обед.

Хранете се с малки количества храна, но по-често
По този начин ще подпомогнете метаболизма си и ще се предпазите от яденето на калорични и некачествени храни. Оптималният вариант е да разделите дневния си прием на храна на 5 части.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.