Любовта разболява!? Какви заболявания се появяват ако имате проблеми с половинката?

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/lyubovta-razbolyava-kakvi-zabolyavaniya-se-poyavyavat-ako-imate-problemi-s-polovinkata/44348 LifeZone.bg
Любовта разболява!? Какви заболявания се появяват ако имате проблеми с половинката?
 

Любовта наистина може да ви разболее. Когато човек има проблеми  на ниво емоции, започват проблемите и  във физически план

Какво се случва с човешкото тяло, когато непрекъснато се карате с любимия човек

Предварително трябва да се отбележи, че при човек всичко е индивидуално. Но като правило, разбирайки причините за болестта, откриваме цяла плетеница от нерешени емоционални проблеми и сериозни душевни конфликти. Естествено , постоянният стрес причинява дисфункция на различните органи.

Веднага щом мозъкът започне да се адаптира към картината на идеите за живота, програмирана от човек, веднага започват да се произвеждат хормоните на стреса. Органите физиологично се нагаждат към мислите, образувайки определени реакции, адаптирайки се към преживяванията. Тялото, имайки огромна връзка със съзнанието, реагира в момента на промените в психологическото състояние.

 
Можем ли да се разболеем от любов?

От гледна точка на психосоматиката, всяка болест е начин за защита, адаптация на организма към неблагоприятните условия. Основната задача на лекаря е да се опита да разбере причините за това състояние и да възстанови здравето на човека. Разкривайки причинно-следствената връзка между болестта и конфликта, ние започваме лечебния процес.

Ако човек постоянно изпитва безпокойство в една връзка, той може да развие ангина пекторис, хипертония, мигрена. Често има кожни заболявания, проблеми със стомашно-чревния тракт.

Напрежението в отношенията с други хора може да доведе до наддаване на тегло, увеличаване на мастния слой в корема.

Нездравословните отношения са като живот на барутно буре: те се състоят от постоянни кавги и помирения, това е безкраен стрес. Всеки, който не може да прекъсне този порочен кръг, рискува на първо място здравето си. Разбира се, тук е необходима ефективна психотерапия. Тя ще помогне или да възстанови отношенията, или да ги разруши напълно, без да изпитвате угризения на съвестта.

Тревожността може да доведе не само до наддаване на тегло, но и до тежка загуба на такова. Нездравословната слабост също е знак за здравословни проблеми. Тя показва, че има огромен неразрешен вътрешен конфликт. Безпокойството очевидно не му помага да се доближи до хармонията във взаимоотношенията и да стане по-щастлив. В този случай също си струва да потърсите помощ от специалист.

Източник: graziamagazine.ru

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.