Ако той те харесва, със сигурност ще разбереш

45110
Ако той те харесва, със сигурност ще разбереш

Мъчително е да чакаш съобщение, което може и да не дойде. Да чакаш някой да се промени и да почувства същото към теб. Давиш се в собствената си несигурност, че никога няма да си достатъчно добра.

В момента се колебаеш дали да му пратиш съобщение. Чудиш се дали да опиташ по-усърдно или да приключиш каквото и да е това между вас. Преструваш се, че ти е все едно, а вътрешно се разкъсваш и искаш да знаеш какво си мисли той.

Омръзнало ти е да бъдеш тази, която се полага повече усилия и въпреки това не можеш да прекъснеш връзката между вас. Объркана си и нещастна, чудиш се дали малкото пъти, в които е проявявал загриженост са достатъчни, за да те накарат да продължиш да се бориш.

Работата е там, че ако той те харесваше, щеше да знаеш.

Ако се налага да се чудиш дали той има чувства, значи е по вероятно да няма. Ако се налага ти да привличаш вниманието му, едва ли мисли за теб. Ако постоянно трябва да правиш компромиси, сигурно не го е грижа толкова, колкото си мислиш.

Несподелената любов наранява, но още повече боли, ако човека продължава да те залъгва и да те държи като резервен вариант. Това вреди на увереността, защото си мислиш, че нещо в теб не е както трябва, и затова той не иска да ти се отдаде.

Дано осъзнаваш, че неговата неспособност да те обича няма нищо общо с теб, а със самия него. Не можеш да направиш нищо, за да го накараш да те обича.

Дано успееш да намериш куража и силата и да се отдръпнеш. Махни се от излишната драма, която ти причинява толкова болка. От порочния кръг, в който си влязла. Забрави страха и несигурността си, че не можеш да намериш любовта, която заслужаваш.

Един ден, ще бъдеш добре отново. Тази тежест в гърдите ти ще изчезне. Сегашната ситуация няма да има значение. Човекът, който си мислиш че те е разбил, няма да ти влияе вече. Болката, която си мислила, че ще бъде постоянна, ще се избледнее.

Скоро ще намериш правилния човек, този за който си мечтала. Любовта ще е толкова лесна, колкото си си представяла, че ще е. Не защото е вълшебна, а защото ще е взаимна. Двамата ще сте еднакво отдадени на връзката. Тогава ще бъдеш благодарна за всички онези любови, които са те довели то този момент.

Докато това стане, не се примирявай, не чакай някой да се промени и не се бори за нещо, което вече е свършило. Заслужаваш всичко на този свят, затова не бъди с някой, който не вижда това.