Човек те иска толкова, колкото те търси

40971
Човек те иска толкова, колкото те търси

И ако не го прави, защо продължаваш да се надяваш?

Може би, в живота сте имали връзки, в които винаги нещо е липсвало. Разбира се, осъзнали сте го късно. Онова липсващо обаждане, съобщение, внимание. Уж нещо истинско, а всъщност – фалшиво.

Може би, дори не сте били във връзка, а в отношения с някого, с когото нещата са отивали натам. Само че, е имало моменти, в които той изчезва, за дълго. Безследно. Без предупреждение. И не се появява. Съзнанието ви се е опитвало да измисли възможните причини за това, а след това, когато той отново дойде, ви е улеснявал с поредното извинение.

И ако все още не сте си отворили очите, време е да го направите. Човек ви иска толкова, колкото ви търси. Когато не пише, не звъни и не проявява инициатива, свързана със среща помежду ви, той просто не се интересува от вас.

Независимо дали сте във връзка или не, щом желанието идва само от вас, положението никак не е розово, разбира се, в първия случай е доста по-лошо. Тогава започвате да търсите оправдания за този човек, да успокоявате съвестта си, да се залъгвате, че той е изморен, работи или има друга извинителна причина да не ви търси. Вие се заблуждавате, заблуждава ви и той.

И докато между вас непрекъснато има извинителни причини, които опитвате по всякакъв начин да преодолеете, измисляйки все по-удобни варианти, наранените ще бъдете само вие. По-добре да проумеете истината рано и да си спестите последващите разочарования, защото те ще са доста.

Спрете, огледайте се, помислете. Всеки заслужава да получава толкова много любов, колкото е готов да даде. Защо да си губите времето с някой, който не иска да получи такава?

Разберете, че е по-добре да бъдете сами, отколкото с човек, на който не му пука за вас. Бъдете свободни, отваряйки съзнанието си за правилния човек, който ще бъде готов да сподели любовта ви.

Не трябва да проявявате загриженост към онези, които не показват такава спрямо вас, какво остава за любов. Вие заслужавате своята красива приказка със щастлив край. И колкото и да е трудно, трябва да се разделите с миналото, оставяйки грешните хора там, за да направите място за правилните.

Никой не ви познава по-добре от вас самите. Знаете на какво сте способни от любов, знаете колко можете да се раздадете за човека до себе си. Уважавайте личността си, за да се появи човекът, който ще изпитва същото към вас. Не се задоволявайте с по-малко.