5-те основни разлики как се влюбват мъжете и жените

39798
5-те основни разлики как се влюбват мъжете и жените

Не е тайна, че жените и мъжете мислят и чувстват по различни начини. Те не само имат различни философии за нещата и различни възприятия, но даже се влюбват по различен начин.

Ако искате да разберете противоположния пол и неговите чувства, продължавайте да четете:

Мъжете се влюбват по-бързо, докато на жените им трябва повече време
Въпреки че романтичните филми и книги ни показват, че жените са по-влюбчивия пол, това съвсем не е така!

Според скорошно проучване, мъжете се влюбват много по-бързо от нежния пол. Това е в следствие на еволюционни причини, защото мъжете в дълъг период от човешката история са имали по повече от една жена.

Мъжете се влюбват в това, което виждат, докато жените разчитат на разума си
Жените влагат много разум и мисъл във връзките си. За тях е възможно да развият чувства към някого, който не ги е впечатлил с нищо в началото. За тях е важно да опознаят човека, преди да започнат да изпитват нещо.

Мъжете, обаче, са привлечени от жената главно заради нейния външен вид. Естествено, после се влюбват и в личността, но красотата е нещото, което грабва вниманието им.

Мъжете са по-импулсивни, а жените са по-аналитични
Жените мислят за това дали една връзка може да има бъдеще доста повече от мъжете. Силният пол е много спонтанен и често се впуска в нещо без да му мисли много. От друга страна, жените трябва да са напълно сигурни в чувствата си, за да се впуснат в нещо.

Мъжете се фокусират върху страстта, а жените върху чувствата
Мъжете средностатистически си падат по повече жени в живота си, от жените. Женит имат по по-малко, но по-продължителни връзки.

Според психолозите, мъжката перспектива за любовта се концентира върху страстта във връзката, а не върху емоционалната стабилност. Точно заради това мъжете предпочитат да имат много на брой къси, бурни и изпълнени със страст връзки. Нежният пол, от друга страна, предпочита дълги връзки, основани на уважение и обич,

Мъжете казват „обичам те“ първи, но жените го казват по-често
Мъжете са по-отворени към това да изразят ясно чувствата си, докато жените често дебатират дали наистина изпитват към някого любов.

Веднъж сигурни в чувствата си, обаче, дамите често споделят на половинките си как се чувстват и ги уверяват в любовта си. Според проучвания и анкети, за жените този израз носи много по-дълбок смисъл, отколкото носи за мъжете.

Жените го смятат за важен жест, докато за мъжете е просто тривиалност да кажат „обичам те“.