Жената, която погуби себе си, заради любовта

По-добре без него: 7 признака, че сте надраснали своя мъж!

Влюби се в него. Силно. По начин, по който се влюбваш само в единствения. Мислеше си, че той е този който си чакала цял живот. Той довършваше изреченията ти. Знаеше какво искаш без да си казала и дума.

Той е първия мъж, с който можеше да се отпуснеш, да бъдеш себе си. Подкрепяше всяко твое решение. Казваше ти колко си красива и те караше да се почувстваш на седмото небе само с една целувка. Беше винаги там, когато имаше нужда от него, беше твоето спасение, твоя човек.

След като се убеди, че никога не си била по-щастлива с някого, реши да му дадеш сърцето си, тялото и душата си. Мислеше, че той е твоята приказка с щастлив край. Толкова беше хлътнала, че не виждаше всички онези червени лампички. Не видя как неговите прегръдки , те отдалечаваха от приятелите ти. Не видя как целувките му показваха на другите, че те притежава, за да не се доближават.

Като ти казваше, че винаги ще е до теб, всъщност имаше предвид, че той е единствения от който се нуждаеш. Правеше всичко възможно да те направи щастлива, за да паднеш по-лесно в капана му. От който едва успя да излезеш. Правеше всичко това, за да те накара да се пристрастиш към него. Така и стана. Влюби се в него, мислейки че никой не може да те направи толкова щастлива.

Вярваше му сляпо. Не понасяше да го няма. Той беше като въздуха, от който се нуждаеше, за да живееш. Беше като дрога, която трябваше да взимаш, за да останеш с всичкия си.

Много скоро той стана единственият, който можеше да те успокои, като те лъжеше че те обича и никога не би ти изневерил. Когато му показа, че не можеш да живееш без него, започна истинската игра. Забавляваше се с ума ти, флиртуваше със всяко момиче, което види. Пренебрегваше те и ти някак винаги му прощаваше и се озоваваше в леглото му. Беше толкова добър актьор. Знаеше какво точно да каже, за да влезе в главата и в сърцето ти. Беше ти промил мозъка.

Интуицията ти подсказваше, че нещо не е наред, но ти не я послуша. Мислеше, че ще ти мине, но не стана. Изцяло беше изгубила себе си, заради мъж който не даваше и пет пари за теб. Изгуби се заради това, което той наричаше любов. Но всъщност беше насилие, пренебрежение и лошо отношение.

Но ти не искаше да се откажеш от него. Мислеше си, че ще се промени, но това никога не се случи. Само стана по-зле. Ден след ден опитваше нови игрички с теб, за да види колко ще издържиш. Докато ти се молеше за любовта му, от която така отчаяно се нуждаеше, той се смееше в лицето ти. Забавляваше се с болката ти.

Той направи всичко, което може да направи един мъж, за да нарани една жена. Толкова много искаше да избягаш, но всеки път когато го стореше, той идваше, извиняваше се, и ти пак се връщаше при него. Той беше слабото ти място, и ти искаше да промениш това.

Когато осъзна, че си нямаш никой друг освен него, започна да мислиш за бъдещето. Ти не искаше да живееш така до края на живота си, не искаше да страдаш и да молиш за любов и внимание. Искаше просто да си щастлива. Знаеше, че с него никога нямаше да бъдеш. Затова събра всичкия си кураж и си тръгна, без да гледаш назад. Спаси се от ноктите на звяра.

Сега си сама и най-после можеш да дишаш спокойно. Другия път ще мислиш с главата си, а не със сърцето си и няма да те боли толкова, защото ще бъде истинска любов, безусловна.