На човек му трябва твърде малко, за да е щастлив, и твърде много, за да го разбере

„Много малко е необходимо, за да имате щастлив живот – всичко е вътре във вас и във вашия начин на мислене.“

Защо някои хора са способни да се радват на малките неща и да бъдат щастливи с малкото, което имат? А други, които се радват на изобилие, все са недоволни от живота си? Много просто – всичко е в нагласата за живота.

Ако очакваш да бъдеш щастлив, когато сбъднеш всичките си мечти, това може и никога да не се случи. Но ако се радваш на всяка малка победа, на всяко малко удоволствие, на всеки жест на околните – ще бъдеш щастлив през цялото време.

Огледайте се около себе си и вижте как всеки се стреми към материалното и изобщо не става въпрос за необходимост. Радостта от живота на много хора зависи само от материалните им придобивки, от удоволствията, които могат да се купят, от вещите.

Ако основните ви нужди са задоволени, защо да не бъдете щастливи? Да, не всичко в живота е перфектно, даже никак, но това е, с което разполагаме. Нямаме друг живот.

Длъжни сме да бъдем щастливи с наличното. Изборът ни е дали да се радваме, или да страдаме, гонейки непостижимото.

Каква е истинската цел на живота, ако не да имаме щастлив живот? Щастието е една от най-търсените цели в живота, но за мнозина е непостижима. Ако си мислите: „Ще бъда щастлив, когато си купя голяма къща, нова кола, когато срещна голямата си любов, когато имам голямо семейство!“, никога няма да бъдете щастливи.

Придобивките в живота няма да ви направят щастливи, защото са преходни. Истинското щастие е в душата.

Следвайте тези 5 прости правила:
1. Правете това, което обичате;
2. Помогнете на другите;
3. Бъдете благодарни;
4. Усмихвайте се повече;
5. Прекарвайте повече време с близките си хора.