Хората казват: „Всичко е лесно, докато си млад.“ Не е вярно! „Всичко е лесно, докато си здрав

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/horata-kazvat-vsichko-e-lesno-dokato-si-mlad-ne-e-vyarno-vsichko-e-lesno-dokato-si-zdrav/44297 LifeZone.bg
Хората казват: „Всичко е лесно, докато си млад.“ Не е вярно! „Всичко е лесно, докато си здрав

Когато човек е здрав може да се наслади на живота, независимо на колко години е. Макар много хора да казват, че когато си млад всичко е по-лесно, всъщност това зависи най-вече от здравословното състояние.

Когато се чувстваме добре, нищо не ни тежи и имаме добро самочувствие, години ни нямат значение. Ето защо е важно да поддържаме и психичното, и физическото си здраве.

За да се справяме с всички области на живота, се нуждаем от достатъчно физическа енергия. Когато боледуваме, енергията не ни достига и това се отразява на всичко.
Нивото на енергия е отражение на цялостното ни здраве и благополучие.

Колкото по-енергични сме, толкова сме и по-здрави. Когато нямаме сила за ежедневните си задачи, означава, че организмът ни страда и трябва да му помогнем незабавно.

Когато говорим за здраве, не трябва да имаме предвид само физическото ни благополучие. Апетитът ни,жизнеността, мотивацията, работоспособността зависят до голяма степен и от психичното ни здраве. Ако не се чувстваме в мир със себе си, това също ни разболява.

Когато говорим как да подобрим здравето си, трябва да разгледаме всички фактори, които му влияят. Дори да се погрижим за здравословните си навици, ако не си осигурим повече почивка и спокойствие, пак няма да постигнем задоволителен резултат.

Здравето започва от ума. Чрез негативните мисли ние можем насила да се разболеем. Нали знаете, че всички болести започват от напрежението и стреса? Само когато живеем в мир със себе си, не се измъчваме, обвиняваме и съдим непрекъснато, ще запазим и тялото си здраво и силно.

Обградете се с положителна енергия, с хора, които ви ценят и уважават, правете това, което обичате. Създайте си навик да гледате на живота откъм светлата му страна. Изхвърлете драмите и дребнавите, ежедневни битки от живота си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.