7 храни, които могат да ви помогнат в борбата с целулита

До 80-90% от жените могат да получат целулит в даден момент от живота си. Въпреки че има много медицински начини за премахване на целулита, като лазерна терапия или операция, всички те са доста неудобни и скъпи. Най-лесният начин за борба с целулита е да инвестирате в хранителни и здравословни храни, които ще са от полза за цялото тяло.

1. Пъпеш

Пъпешът е съставен от около 91% вода и действа като диуретик. Неотдавнашно проучване установи, че сокът от пъпеш може да намали целулита в бедрата. При проведеното проучване, в което участвали четиридесет жени на възраст от 31 до 50 години се установило, че при приемане на сок от пъпеш в продължение на 56 дни, участничките в изследването са загубили значително количество от целулита в тялото си. Пъпешът не съдържа мазнини и холестерол и може да помогне за задоволяване на желанието за сладко.

2. Черен шоколад

Черният шоколад съдържа антиоксиданти. Антиоксидантите активират разграждането на мазнините, които допринасят за целулита. Те активират притока на кръв, помагайки за намаляване порите на кожата.

3. Шафран

Шафранът има противовъзпалителни свойства, които могат да подобрят кръвообращението и да предотвратят растежа на мастните клетки.

Шафранът може да направи целулита да е по-малко видим. Също така повишава мускулния тонус под кожата и премахва грапавостта на повърхността. В резултат на това получавате по-гладка кожа.

4. Боровинки

Боровинките са отличен източник на антиоксиданта, известен като антоцианин.

Боровинките предотвратяват превръщането на мазнините в холестерол. Те подобряват лимфния поток и елиминират токсините, които помагат за създаването на целулит. Те също така помагат за регенерирането на клетките и подобряват външния вид на кожата.

5. Кайенски чушки

Тези чушки активират механизмите за изгаряне на мазнини в тялото. Те премахват токсините, които се натрупват в мастните клетки под кожата и причиняват целулит. Кайенските чушки могат да помогнат за възстановяването на здрава тъкан, която прави кожата да изглежда по-гладка. Тези чушки съдържат витамин В6, който спомага за регенерирането на съединителната тъкан.

6. Чесън

Чесънът увеличава притока на кръв и подобрява кръвообращението. Диета, богата на чесън, може да помогне на тялото да се отърве от токсините, които карат кожата да изглежда състарена.

7. Киноа

Киноата помага за разграждането на мастните клетки, които са отговорни за образуването на целулит. Също така помага за изгарянето на излишните мазнини в тялото и може да намали натрупването на мастни клетки. Минералите в киноата увеличават производството на колаген, укрепват кожата и подобряват нейната еластичност.