Смартфонът пречи ли на връзката ви

564

Намираме се във века на модерните технологии и сякаш не можем да направим нищо без телефона си – постоянно говорим, пишем , гледаме снимки или търсим информация.

Все повече между двойките зачестява проблемът, че единият си гледа в телефона, а другият се чувства отхвърлен и пренебрегнат, сякаш това, за което говори няма абсолютно никакво значение.

В днешни дни това е една от най-честите причини за скандали и караници между двойките, заедно със споровете за пари, децата или секс.

Според скорошно проучване, проведено между млади двойки, била установеня тясна и пряка връзка между това колко човек е зависим от телефона и и колко несигурен се чуства във връзката си.

Освен това, хората, които заявили, че половинката им е силно зависима от телефона си, били средностатистичеки по-малко щастливи във връзката си.

Тези резултати едва ли биха изненадали някой, чийто партньор си гледа телефона, докатой той му говори нещо. Според проучването се оказва, че използването на смартфони само по себе си не пречи на връзките.

Това, което им пречи, е зависимостта от устойството и нуждата да сме постоянно свързани с виртуалния свят и да следним какво се случва в него, вместо това, което се случва около нас самите тук и сега.

Това, което се случва в интернет е толкова ново и интересно, че просто ни е трудно да се състезаваме за вниманието на човека до нас. Когато някой си използва телефона по време на излизане или на разговор, това кара другия да се чувства неразбран, пренебрегнат, незадоволен от връзката и да изразява депресивни симптоми.

Този проблем само се засилва с времето и в днешни дни е изключително често срещано явление. Според проучване. 70% от участниците заявили, че телефоните са голяма пречка в комуникацията между тях и половинката им и че определено застават между тях понякога.

Заключението е едно – никой не обича да го игнорират заради машина и заради това, което се случва във виртуалния свят. Това кара хората да се чувстват сякаш не са достатъчно интересни за човека до тях и сякаш той не ги приема сериозно. Това ни кара да сме по-несигурни какво е себе си, така и във връзката си.

Ако целта ви е да имате здравословни и щастливи отношения с човека до вас, най-добре го направете приоритет пред телефона си, социалните медии и съобщенията от приятелите си. Колкото повече увеличите дистанцията между себе си и устройството, толкова по-близки ще станете с човека до вас, когото обичате.