Бъдещият крал Чарлз Трети загърби на традицията

https://lifezone.bg/interesno/badeshtiyat-kral-charlz-treti-zagarbi-na-tradiciyata/53334 LifeZone.bg
Бъдещият крал Чарлз Трети загърби на традицията

На шести май Чарлз официално ще стане крал

Тогава наследникът на покойната кралица Елизабет Втора ще бъде  официално оторизиран за монарх на Обединеното кралство.

Но още преди този паметен момент, Чарлз загърби вековната традиция. Всеизвестно е, че при коронясването на краля се използва миро.Но маслото този път няма да е циветово масло, извлечено от вътрешните  жлези на някои по-дребни бозайници и от амбрата, от вътрешните органи на китове.

Сега то ще бъде коренно различно. Няма да бъдат включени в състава му никакви животински продукти или някакви съставки от животни.

Мирото, което с което ще се ръси при коронясването на Чарлз Трети  ще е изцяло на растителна основа. То ще бъде съставено от етерични масла, в комбинация със зехтин.

Зехтинът е извлечен от маслините, които растат над гробницата на принцеса Алис Батенберг. Интересна подробност е, че принцесата е племенница Александър Батенберг, българския княз.

Маслото, от което е направено мирото, е извлечено и направено по всички изисквания на съвременните технологии.

Мирото, което ще се достави на коронацията на английския монарх, ще е осветено предварително на много специална процедура в свещения град Ерусалим, гласи информацията от двореца в Бъкингам.

Въпреки че пристъпва традицията, никой не е изненадан от постъпката на бъдещия крал Чарлз Трети. Причината е, че синът на кралица Елизабет Втора е ревностен защитник на животните. Поради тази причина той изисквал свещения балсам да бъде сътворен изцяло на растителна основа.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.