Доказан факт, когато сме положително мислещи сме по-здрави!

https://lifezone.bg/interesno/dokazan-fakt-kogato-sme-polozhitelno-misleshti-sme-po-zdravi/44289 LifeZone.bg
Доказан факт, когато сме положително мислещи сме по-здрави!

Навярно за мнозина от нас положително мислещи, да сме такива е естествен процес и следователно сме по-здрави физически и психически, но не го правим целенасочено. Човешкото здраве е комплексно явление и много малко от нас му отдават това глобално значение, което всъщност има.

Вечните песимисти и крайни реалисти веднага ще ни опонират, че здравето е въпрос на хранене, на спорт, на здрав сън, спокоен начин на живот и така нататък. Но пък всички тези неща са тясно свързани от своя страна с положителното в нас, за да са оптимално качествени и следователно да не разклащаме излишно здравния си статус.

По правило никой от нас не може да избира релсовия път, по който ще бъде устроена съдбата му, но може съвсем реално да избере, по кои странични пътечки да поеме, за да е положително мислещ и щастлив.

Реално всеки човек се ражда с определена рамка в живота си, но това което поставя по нея и в нея си е съвсем лично негово. Затова доказан факт от мнозина е, че когато сме положително мислещи, съответно сме по-здрави.

Един човек ценящ малките неща, не се отдава на пороците. Не търси утеха в тях и не вини другите за своите собствени грешки! Положителните, здрави и щастливи хора са отворени към промяната, но никога не стъпкват ценностите, които са основа в живота им!

[wpsm_ads2 float=“none“]

Най-голямата истина за всеки един от нас е, че виждаме нещата, така както ни се иска да ги видим, независимо какви са те! Затова и положителната нагласа не е чифт очила с розови стъкла, а просто радост от съзнаването, че дишаш, движиш се и си способен да обичаш.

Преди да се обградим с купища хора на първо място трябва да осъзнаем себе си и да свикнем с факта, че сме си самодостатъчни, защото сами се раждаме на белия свят и сами си отиваме от него. Нито, болката, нито загубата не би трябвало да ни разболява и поваля.

Често обичаме твърде силно, твърде грубо и твърде грешно. Погрешния ни поглед към битието изгражда в нас едно неудовлетворение, което фактически бута имунната ни защита и това е научно доказано. Защото няма по-силно нещо от волята и психиката.

Когато сме положително мислещи някак си всичко е много по-естествено и жизненият ни тонус е в норма. Ролята на подсъзнанието ни изиграва често пъти лоша шега и болестите идват ненадейно, като ние ги отдаваме на съдбата най-често, а всъщност ние самите ги предизвикваме!

Затова бъдете положително мислещи и живейте живота си, както на Вас ви харесва, за да сте щастливи, а не както на другите им се иска от вас!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.