Това не е само заради огромния мащаб на трагедията. Историята на "Титаник" е история за героизма и благородството на Стария свят, но също така и за класовите различия в Стария свят. Пример за това са менютата за хранене на пътниците от първа, втора и трета класа.
Както може да се очаква, обедното меню на първа класа е изпълнено с деликатеси като ростбиф, овнешки котлети на скара и пиле а ла Мериленд. Дори хартията изглежда изискано.
Менютата във втора класа определено са по-лоши, но все пак са пълни с вкусни изкушения като печена пикша в остър сос, пролетно агнешко в ментов сос и печена пуйка в боровинков сос. Има и пудинг със сливи! И нещо, наречено винено желе, което звучи страхотно.
От друга страна, менюто на трета класа предлага основно мръвки за закуска, обяд и вечеря.
Листът с менюто от първокласния ресторант за 11 април 1912г. е открит в дрехите на един от удавилите се пътници. Днес той се продава за скромната сума от 60 хиляди паунда. От менюто рабираме, че изисканите дами и господа преди век са си хапвали не по-зле от сега.
Източник: .housebeautiful.com