Ето какво са яли пътниците на Титаник

Сто и единадесет години след потъването му "Титаник" продължава да вълнува хората по целия свят

https://lifezone.bg/interesno/eto-kakvo-sa-yali-patnicite-na-titanik/120018 LifeZone.bg
Ето какво са яли пътниците на Титаник

Сто и единадесет години след потъването му "Титаник" продължава да вълнува хората по целия свят

Това не е само заради огромния мащаб на трагедията. Историята на "Титаник" е история за героизма и благородството на Стария свят, но също така и за класовите различия в Стария свят. Пример за това са менютата за хранене на пътниците от първа, втора и трета класа.

Както може да се очаква, обедното меню на първа класа е изпълнено с деликатеси като ростбиф, овнешки котлети на скара и пиле а ла Мериленд. Дори хартията изглежда изискано.

Менютата във втора класа определено са по-лоши, но все пак са пълни с вкусни изкушения като печена пикша в остър сос, пролетно агнешко в ментов сос и печена пуйка в боровинков сос. Има и пудинг със сливи! И нещо, наречено винено желе, което звучи страхотно.

От друга страна, менюто на трета класа предлага основно мръвки за закуска, обяд и вечеря.

Листът с менюто от първокласния ресторант за 11  април 1912г. е открит в дрехите на един от удавилите се пътници. Днес той се продава за скромната сума от 60 хиляди паунда. От менюто рабираме, че изисканите дами и господа преди век са си хапвали не по-зле от сега.

Източник: .housebeautiful.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.