Готови ли сте за това? Какво означава подкрепата на Тейлър Суифт за Камала Харис

Поп звездата публикува в социалните мрежи подкрепата си за кандидатите Камала Харис и Тим Уол

https://lifezone.bg/interesno/gotovi-li-ste-za-tova-kakvo-oznachava-podkrepata-na-teylar-suift-za-kamala-haris/142772 LifeZone.bg
Готови ли сте за това? Какво означава подкрепата на Тейлър Суифт за Камала Харис

Поп звездата публикува в социалните мрежи подкрепата си за кандидатите Камала Харис и Тим Уол

 След това тя напомни на обществеността да се регистрира, за да гласува, в речта си на видео музикалните награди на MTV.

Винаги е изкушаващо да се постави под въпрос значението на политическите препоръки на известни личности. В края на краищата подкрепата за продукти и марки е нещо обичайно. И така, има ли наистина значение политическото одобрение на Тейлър Суифт?

Защо Тейлър Суифт? Кампанията на Харис вече получи своя дял от подкрепата на известни личности, най-вече ранното изявление на Charli XCX, че Камала е отроче. Бионсе не е казала нищо изрично, въпреки че даде своята мълчалива подкрепа.

Изричната подкрепа на Суифт добавя ново ниво: не става въпрос само за подкрепата на певица, но и на културен феномен. След края на европейския етап на турнето Eras Tour (най-печелившото турне на всички времена) Суифт показа, че може да мобилизира и активизира милиони хора. Демократите биха искали да се възползват от това.

Тя има 284 милиона последователи в Instagram. Това е аудитория, за която стратезите на кампании могат само да мечтаят. Това не е първият път, в който Суифт взема отношение по политически въпроси. Това се случи в средата на 2018 г., когато тя призова последователите си да не гласуват за Тенеси Марша Блекбърн, кандидат на републиканците за Сената.

Не е изненадващо, че Суифт застана зад демократите, особено като се има предвид фокусът на кампанията върху репродуктивните права и правата на малцинствата. Особено след 2019 г. Суифт се застъпва за тези каузи в своята музика.

Ето защо одобрението е толкова важно. Макар че хората от Суифт са група, която вече е готова да подкрепи Харис и Уолц, основното предизвикателство е да ги накараме да гласуват. Ако целта е да се мобилизират голям брой хора, Суифт със сигурност е човекът, който може да помогне.

Източник: .deccanherald.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.