Къде се намира мистичното трето око?

https://lifezone.bg/interesno/kade-se-namira-mistichnoto-treto-oko/122625 LifeZone.bg
Къде се намира мистичното трето око?

Третото око не е свързано с останалите две, с които виждаме света около нас

Според езотеричната концепция всеки един от нас притежава мистично трето око. То не е измислица и има строго фиксирано място.

Разположено е на мястото на епифизната жлеза . Или е разположено в основата на шестата чакра, позната като Аджна.

Третото око има и други наименования, като око на ума или вътрешно око. За разлика от останалите ни две очи то вижда вътрешния ни мир, прониква в нашето Аз, портал е към свързване с останалите необозрими измерения.

Вещи в окултното са установили големината на третото око и то има размерите на грахово зърно. Този своеобразен инструмент ни свързва с висшите светове. В това са вярвали много религии, култури, както и народи.

На третото око е преписвана  и по-висша функция. И тя е портал към висшите светове, както и своеобразно просветление на своя притежател.

Според древните учения и вярвания третото око е неизменна част от осъзнаването, разгръщане на висшите сили и мистичните способности на хората.

Вярванията са, че третото око е свързано неизменно с ясновидските дарби, телепатията, както и уменията да виждаш аурите и чакрите на хората срещу теб.

С него са свързани и проявите извън тялото, като осъзнат сън, астрална проекция и други. Всичко това може да се случи, твърдят спецовете в окултното, ако успееш да пробудиш третото си око.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.