ПЕРВЕРЗИЯ! ВИЖТЕ НА КАКЪВ ЧОВЕК СОЦИАЛНИТЕ В “КРАСНО СЕЛО” ДАВАТ НЕЗАКОННО ДВЕ МАЛКИ МОМИЧЕНЦА (СКАНДАЛНО ВИДЕО + СНИМКИ)

https://lifezone.bg/interesno/perverziya-vizhte-na-kakav-chovek-socialnite-v-krasno-selo-davat-nezakonno-dve-malki-momichenca-skandalno-video-snimki-4/140431 LifeZone.bg
ПЕРВЕРЗИЯ! ВИЖТЕ НА КАКЪВ ЧОВЕК СОЦИАЛНИТЕ В “КРАСНО СЕЛО” ДАВАТ НЕЗАКОННО ДВЕ МАЛКИ МОМИЧЕНЦА (СКАНДАЛНО ВИДЕО + СНИМКИ)

Сестричките Жана и Ана изпадат в ужас при мисълта, че заради чиновническото бездушие и корумпираност, ще трябва да живеят с Димитър Янакиев -  хаймана, маргинал, любител на алкохола и обитаващ 40 кв.м без баня.

 

 

След като в поредица от репортажи Ви разказахме как държавата, в лицето на Дирекциите за социално подпомагане в столичния р-н Красно село и в гр. Ловеч води същинска война със семейството на земеделските производители Жана и Димитър Мачуганови за да отнеме двете им внучки, днес идва ред да Ви покажем субектът, който по преценка на чиновничките от ДСП-Красно село занапред ще бъде и майка и баща на осем годишната Жана и пет годишната й сестричка Ана. 

 

Разследванията ни по темата може да видите тук, тук и тук. Те на дълго и на широко разказват как майката на двете деца Катя Мачуганова ги е подлагала на системен физически тормоз - побои и заплахи, и е водила меко казано неморален и сексуално разпуснат начин на живот, в следствие на което губи правото да се грижи за тях.

 

Междувременно стана ясно, че настаняването на двете момиченца при въпросния самотно живеещ и бездетен 30-годишен Димитър Янакиев (който е първи братовчед на Катя Мачуганова) е извършено в тотален разрез със Закона за закрила на детето. Бившата шефка на ДСП Красно село Кичка Иванова (отстранена по незнайни причини и най-вероятно по съмнения за корупция) и наследничката й на поста Стиляна Палчева са въвели в заблуждение съда. Това двете държавни служителки са сторили с активното съдействие на колежките си от ДСП-Ловеч.

 

Но нека се върнем на бъдещия приемен родител на малките момиченца. Както многократно разказвахме в предишните репортажи, лицето Димитър Янакиев, при когото шефките на ДСП-Красно село са разпоредили настаняването на децата за неопределено време,

е  30-годишен самотник и маргинал, който работи от тъмно до тъмно на строителен обект, а вечерите си прекарва в алкохолни запои със съмнителни компании. Поне такива са 80 на сто от кадрите, които той публикува в личния си фейсбук профил. Лицето Янакиев никога не е било виждано да живее с жена, не е сключвал брак, няма хал хабер как се върти домакинство, камо ли как се отглеждат две малки деца и то момиченца. Звучи ли Ви перверзно? Първоначално мислехме от приличие да използваме думата “смущаващо”, но тя е твърде семпла да опише как въпросният субект ще трябва да къпе и обслужва дечицата от женски пол, да ги преоблича, да ги държи в скута си, да ги гали и целува… И това не е всичко. В скромната му ергенска бърлога от 40 квадрата, която той обитава под наем, има само едно легло. Там този мъж, в разцвета на своята сексуалност, ще трябва да заспива всяка нощ до двете сестрички, защото друга мебел в “дома” му няма. Баня също липсва.

 

       
 

 

 

 

 

 

 

За да стане историята още по-абсурдна трябва да кажем, че самите Жана и Ана многократно са заявявали пред детски психолог отказа си да заживеят при въпросното лице Янакиев. По думите им той ги плаши и отвращава, всява ужас в детските им души, а решението на Кичка Иванова и Стиляна Палчева от ДСП-Красно село  рискува да нанесе трайни увреждания на крехката им психика. Макар все още да живеят в просторния дом на баба си и дядо си в Ловеч, предстоящата им среща с Янакиев ги кара да изпитват тревожност и да проявяват ранни признаци на панически атаки. Поне така твърдят психолози, с които семейството се е консултирало многократно. 

 

На различно мнение обаче е шефката на ДСП-Красно село Стиляна Палчева, която е временно изпълняваща длъжността след като предшественичката й Кичка Иванова е изненадващо отстранена от дирекцията на 30 юли т.г. 

 

 
 

 

 


Пред нашата камера тя отказа да вземе отношение след като й показахме снимки от алкохолните запои на лицето Димитър Янакиев. Разговорът с г-жа Палчева беше повече от тягостен. Тя, въпреки че е жена и най-вероятно майка, не се трогна къде изпраща двете сестрички. Отказа да отговори дали социалните вземат пари ако настанят деца при приемен родител в подопечния им район, каквито слухове вървят не от вчера. С безразличие прие фактът, че Инспекторатът дава тежка оценка на действията на ДСП-Красно село и констатира, че те не са си направили труда да проверят в какво долнопробно свърталище настаняват децата. 

 

За да не бъдем голословни в твърденията си, ще Ви представим факсимиле от мотивите на ДСП-Красно село да настанят малките Жана и Ана в “дома” на въпросния Димитър Янакиев. Тънката червена линия в целия документ е, че между Жана и Ана от една страна, и Димитър Янакиев имало “силна емоционална връзка”, а с изпращането им у тях ще “бъде обезопасен престоят на децата в сигурна семейна среда”. Всичко това Кичка Иванова и Стиляна Палчева са установили без да си мръднат пръста да посетят въпросната “безопасна семейна среда” от 40 квадрата с един креват без баня, където през вечер се събират съмнителни типове сред цигарен дим и алкохолни изпарения. За “силната емоционална връзка” не са разпитани нито двете сестрички, нито работещите с тях психолози. 

 
 

 

 

 

По думите на юристи, най-вероятно двете чиновнички са издали подобна заповед, “мотивирани” от майката Катя Мачуганова по съставомерен ред и начин. На прост език - има слухове, че тя е платила по 5 хил.лв. на калпак в ДСП-Красно село и ДСП-Ловеч да настанят собствените й дъщери при гореописания субект. Дали е така, Комисията за противодействие на корупцията следва да се произнесе.

 

Ето все пак извадки от социалния доклад, за който според коментари в нашия YouTube канал, чиновничките заслужават дълъг престой в Сливенския затвор:

 

“…. Местоживеенето на децата е определено в семейството на техен роднина /първи братовчед на майката/, г-н Димитыр Янакиев, живущ на адрес: гр. София, ул. "Майор Алекси Рилец"…..”

 

“……. Мярката за закрила, предприета от наша страна, е съобразена и с факта, че г-н Янакиев има изградена емоционална връзка сдецата и взема участие в техния ежедневен живот /г-н Янакиев принадлежи кьм най-близкия приятелски и семеен кръг на майката на децата, с която също

има изградена много силна емоционална връзка, датираща от детските години на двамата възрастни/, а от друга страна той, г-н Янакиев, пребивава на територията /СО - р-н "Витоша"/, на която децата, освен че през последните няколко години живеят….”

 

“……. Основният и най-важен мотив за предприемането, на 16.04.2024 .г от страна на ДСП - Красно село, на актуалните и към момента мерки за закрила по отношение на малолетните Жана и Ана Мачуганови, е да бъде обезопасен престоят на децата в сигурна семейна среда,

….. Тоест, настаняването на децата в семейството на г-н Димитър Янакиев, е мотивирано не само от факта, че той е техен близък роднина, с когото имат изградена емоционална връзка на привързаност, но е взет предвид и факта, че г-н Янакиев пребивава на територията, на която през последните няколко години децата живеят, учат и се социализират С/ О - р-н „Витоша"/….”

 

След толкова емоционални аргументи, нека все пак да видим как ДСП-Красно село гази с кални ботуши Закона за закрила на детето. По думите на юристи, с които разговаряхме при разработването на репортажа, Столичната дирекция “Социално подпомагане” не е компетентен орган, имащ право да настанява Жана и Ана където и да било, по простата причина, че това е в провомощията на социалния шеф по настоящия адрес на детето, казва ЗЗД. А от 10 април т.г., настоящият адрес на момиченцата е в гр. Ловеч. Там е настоящият адрес на баща им Андрей Мачуганов, както и на майка им Катя Мачуганова. Последната се е регистрирала в Ловеч, т.к. има бъдещи имотни претенции към сем. Мачуганови, част от чиито имоти са в областния град, включително и къщата, от която майката на момиченцата претендира да й бъдат изплатени 250 хил.лв. в брой. 

 

В този смисъл, отново по силата на Закона за закрила на детето, настоящ адрес на децата автоматично става настоящият адрес на родителите им. В случая това е гр. Ловеч, ето защо социален доклад за настаняването им следва да изготви ДСП-Ловеч. Социалните в “Красно село” са били длъжни да изследват този въпрос служебно, но не са го сторили. 

 

Друго грубо нарушение на ДСП-Красно село е отказът им да изследват т.нар. “разширено семейство” на децата, включващо техните баба и дядо преди да преценят, че първият братовчед на майката Димитър Янакиев ще им предостави “безопасна семейна среда”. 

 

“Oрганът не е обследвал, а е било задължително да изследва разширеното семейство, като се започне на първо място от техния баща, нито са търсили бабата и дядото, които са засвидетелствали изрично желанието си децата да се настанят при тях. Тяхното  съгласие по преписката изобщо не е изискано от  ДСП-Ловеч. Съгласно закона първо следва да се проверят възможностите за настаняване на двете деца /да не се делят/ при най-близките роднини /като се почне от бащата, после бабите и дядовците/. Едва ако същите откажат изрично /чл. 27 ал.4 от ЗЗдет/, следва да се търсят роднини от по-широк роднински кръг /имайки предвид, че същият е първи братовчед на майката/, а от тях да се избере такъв роднина, който да е подходящ по възраст, семеен статус и битови условия/при него да се настанят две малолетни момиченца/.”, коментираха юристи, наблюдаващи казуса.

 

И за финал - потвърждение за грубия непрофесионализъм и най-вероятно корупционното поведение на социалните шефки от ДСП-Красно село Стиляна Палчева и предшественичката й Кичка Иванова дава Държавната агенция за закрила на детето, която извършва проверка по казуса. Пред нашата камера г-жа Палчева и колежката й заявиха, че оценката на ДАЗД “не ги интересува”. Дали е така - тепърва ще разберем. 

 

ДАЗД, след запознавате със случая,  установява следното: 

- не е извършено пълно социално проучване, като не е събирана информация от всички достъпни източници;

- не е спазена поредността на мерките за закрила съгласно Закона за закрила на детето (ЗЗДет.) да се окаже съдействие чрез подпомагане и услуги в семейна среда;

- извършеното проучване за годността на роднината, като изразеното становище е базирано на проведената анкета с лицето и е въз основа на декларативни твърдения;

- не е извършено навременно проучване на други роднини и близки, които биха могли да полагат грижи за децата;

- не е оценен адекватно риска за децата, предвид това, че потвърдената заповед за защита е само по отношение на детето Жана и е въздържане, без ограничения за доближаване, а спрямо Ана няма наложени никакви мерки по ЗЗДН.

- В нарушение на нормативната уредба е издадена заповед за настаняване на децата, които към момента на предприемането на мярка за закрила не са пребивавали на територията на ДСП – Красно село и не е работено в координация и сътрудничество с ДСП – Ловеч.)

 

След подобни тежки констатации е логично да се запитаме не следва ли да има наказания сега за ДСП-Красно село и ДСП-Ловеч, както и проверки от прокуратурата? Отговорът оставяме на Вас.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.