Простащината и вулгарният език отвратиха рекламодателите на „Биг Брадър“ и те прекратиха договорите си с риалитито

Една от фирмите е категорична, че няма да погази принципите си заради рекламни цели

https://lifezone.bg/interesno/prostashtinata-i-vulgarniyat-ezik-otvratiha-reklamodatelite-na-big-bradar-i-te-prekratiha-dogovorite-si-s-rialitito/144981 LifeZone.bg
Простащината и вулгарният език отвратиха рекламодателите на „Биг Брадър“ и те прекратиха договорите си с риалитито

Една от фирмите е категорична, че няма да погази принципите си заради рекламни цели

Фамозният рейтинг, с който стартира новият сезон на „Биг Брадър“, достигащ почти 50%, започна да се срива драстично още на следващия ден. Макар след събитията в Къщата, последните епизоди на риалитито отново да се превърнаха в най-гледаните в часовия пояс, т.нар. шер (броят на всички зрители пред екрана), вече достига едва 32%.

 

Притеснителен обаче е не само драстичният спад на зрителите пред екрана, а и вулгарният език и простащината, сипещи се на талази от екрана, които на практика отблъскват рекламодателите.

Една от рекламните фирми, осигурила хавлиените изделия за участниците в риалитито, вече се отказа от рекламния си договор за продуктово позициониране. Именно заради въпросния рекламодател, още в началото на шоуто, съквартирантите бяха лишени от багажа си и бяха принудени да носят халатите на въпросната фирма.

 

Само ден след старта на предаването обаче, рекламодателят се отметна и всички получиха обратно багажа си, който уж бе взривен пред очите им.

Ето какво казват вече бившите спонсори на риалитито в свое официално съобщение: „С голямо съжаление ви информираме, че сме разочаровани от съдържанието и подбора на участниците в „Биг Брадър 2024“. За нас е важно марката ни да бъде асоциирана с етикета, морала и културните ценности, а това, което видяхме на екран не съответства на тези принципи, които не сме в състояние да пренебрегнем заради рекламни цели. Участниците и средата, представени в шоуто, далеч не отразяват идеалите, които ние като бранд защитаваме“.

 

Няколко дни по-късно и други водещи рекламодатели са поискали от Нова тв да оттеглят клиповете си и те да не бъдат излъчвани в предаването, въпреки огромния рейтинг, който има. Запознати издават, че към този момент се касае за 7 от най-големите рекламодатели на медията – верига хипермаркети, фармацевтична компания, банка и др. От медийните среди припомнят, че подобен проблем имаше и конкурентната им Би Ти Ви, когато няколко големи компании изтеглиха бюджетите си от първия сезон на „Ергенът“.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.