Съществувал ли е крал Артур? Къде е гроба на Клеопатра

https://lifezone.bg/interesno/sashtestvuval-li-e-kral-artur-kade-e-groba-na-kleopatra/108772 LifeZone.bg
Съществувал ли е крал Артур? Къде е гроба на Клеопатра

Съвременните технологии ни разкриват доста загадки от миналото

Но има мистерии, които остават неразгадани дори и със най-модерните методи на цивилизацията. Вероятно мистериите около тях ще съществуват и ще продължават да палят умовете на човечеството.

Една такава неразгадана тайна си остава съществувал ли е наистина крал Артур? Хиляди години са разгазвани легенди за неговото съществуване и справедливо царуване.Крал Артур мъдро управлявал кралство Камелот, заедно с помощта на рицарите от кръглата маса.

Дворецът Тинтаджъл се свързва със замъка на крал Артур, както и с тъмните векове по онова време.Само че каквито и разкопки да се правени там, както и на местата наоколо, досега не е открито доказателство, че за съществуването на крал Артур.

Друга мистерия е свързана  и с гробницата на египетската кралица Клеопатра. Тя е последната управлявала представителка на Птолемеите, династия, произлизаща от Птолемей I Сотер.

Любима на Юлий Цезар и Марк Антоний.

Има и множество спекулации, че Клеопатра е погребана заедно с нейния любовник Марк Антоний.Версията гласи, че те са погребани заедно след смъртта им през 30 г.пр.н.е.

Но и до днес си остава загадка къде е гроба на Клеопатра, защото не е открито доказателство за нейното съществуване.Гробницата на египетската владетелка си остава мистерия и до наши дни.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.