Забелязана е сеизмична активност: Концертите на Тейлър Суифт разтърсват земята

Сеизмометрите в Единбург бяха задействани от възторжената публика на "Мърифийлд" през уикенда

https://lifezone.bg/interesno/zabelyazana-e-seizmichna-aktivnost-koncertite-na-teylar-suift-raztarsvat-zemyata/135846 LifeZone.bg
Забелязана е сеизмична активност: Концертите на Тейлър Суифт разтърсват земята

Сеизмометрите в Единбург бяха задействани от възторжената публика на "Мърифийлд" през уикенда

Повече от 70 000 фенове, облечени в бляскави, цветни тоалети, изобразяващи различни музикални епохи от дискографията на американската попзвезда, се стекоха, за да видят концертите от турнето „Ерас“ на стадион „Мърифийлд“ в Единбург миналия уикенд.

Рекордните концерти на Тейлър Суифт в Единбург вече са научно признати за "разтърсване на земята", като земетресението е регистрирано на разстояние до 6 км от мястото на събитието.

Мониторинговите станции около Единбург регистрираха сеизмичната активност, предизвикана от концертите. Всяка от трите вечери следваше подобен сеизмографски модел, като "...Ready For It?", "Cruel Summer" и "champagne problems" доведоха до най-значителната сеизмична активност всяка вечер.

Анализът на данните от сеизмографа показва, че най-ентусиазирано се е танцувало в петък вечер, въпреки че тълпите през всяка вечер са генерирали свои собствени значителни показания.

Въпреки че събитията са били засечени от чувствителни научни инструменти, предназначени да идентифицират дори най-малката сеизмична активност на много километри разстояние, вибрациите, предизвикани от концерта, едва ли са били усетени от някой друг, освен от хората в непосредствена близост.

Предишни участия на мегазвездата в Сиатъл и Лос Анджелис регистрират подобна сеизмична активност, като по време на концерта й в Сиатъл е отчетено земетресение с магнитуд от 2,3.

Световното турне на Суифт е най-печелившото в света.

Източник: bbc.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.