5 лесни стъпки за винаги свеж дъх в устата

Разкриха основни методи за премахване на лошия дъх в устата

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/5-lesni-stapki-za-vinagi-svezh-dah-v-ustata/119501 LifeZone.bg
5 лесни стъпки за винаги свеж дъх в устата

Разкриха основни методи за премахване на лошия дъх в устата

Има пет основни стъпки, които да спазваме ежедневно за свеж дъх в устната ни кухина. За тях говори доктор Здравко Стойчев в платформата тик-ток. Масово хората изпитват проблеми с поддържане на свежест в устата, а някои дори не усещат, че всъщност имат проблем.

 

Първото нещо, за което препоръчва специалистът, е миене на зъбите след всяко хранене. Доктор Стойчев съветва, че в някои случаи това е проблем за работещите, но постави ли се за цел – може да бъде постигнато.

 

Много важно допълнение е вторият съвет за поддържане на отлична устна хигиена. Става въпрос за душ с вода за уста. Според специалиста голяма част от предлаганите марки не предсатвляват никаква опасност. Той съветва това да се прави след минаване на разстоянието между зъбите с конец. Това елиминира и най-фините замърсители и допринася за свеж дъх.

 

Доктор Стойчев дава и трети съвет – да бъдем добре хидратирани. Може да направим и още по-свеж дъх, ако във водата сложим и листа мента.

 

Специалистът съветва да избягваме сладките и солени храни, които допринасят за лош дъх малко след като сме хапвали от тях. Доктор Стойчев подчертава и още една стъпка – да изключим лепкавите, бързи и лесно разградими храни. По-известни са като фаст фууд и също допринсят за трайно лошия ни дъх.

 

Специалистите съветват, че ако тези стъпки не действат трябва да се обърнем към зъболекар, тъй като може да имаме болен зъб. Също така лошият дъх може да е признак и за проблем с храносмилането.

 

Източник: тик-ток

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.