Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри своя хранителен режим и как поддържа перфектна спортна форма целогодишно. Наред с интензивните тренировки и тежките мачове на корта Гришо сподели, че от изключително важно значение за всеки професионален спортист е режимът, който спазва, за да постига върхови резултати. Своята тайна българинът издаде в рубриката на АТР „Какво ям?“.
Григор не скри, че е изключително претенциозен към храната. Това той оправдава с перфектните качества в кухнята на майка му, с чийто специалитети той е израснал. Особено критичен към храната е по време на турнири когато режимът му е по-особен.
Залага много на закуската като начало на деня. Предпочита да е семпла – авокадо с фетучини и препечена филия. Замества ги с кисело мляко, мюсли, плодове. Доста често предпочита и яйца като подчертава, че обича да разнообразява, тъй като едно и също омръзва.
Обядът смята, че трябва да е най-стабилен. Това е времето, в което поема въглехидрати – риба, паста, ориз или картофи. Понякога залага на пиле или ако няма натоварване следобед може и пържола. Гришо разкрива, че след мач няма особено апетит, но поема голямо количество протеин, за да се възстанови. После стресира тялото си с леден душ и други процедури и чак тогава може да хапне.
Противно на повечето разбирания българинът не пропуска вечерята като я определя за важна част от деня. Често предпочита хубава пържола, дори по възможност с повече мазнини. Подчертава, че всичко това си го позволява, ако има достатъчно време преди лягане за храносмилането и винаги се старае вечерята да е по-ранна. Гришо споделя, че рядко си позволява и да е по-авантюристичен, като си позволява бургер или суши.
Гришо завършва, че не харесва бананите и не ги препоръчва.
Източник: btv.bg