Французите чакат с нетърпение: Най-шашавите си празници!

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/francuzite-chakat-s-netarpenie-nay-shashavite-si-praznici/122148 LifeZone.bg
Французите чакат с нетърпение: Най-шашавите си празници!

Всеки тръпне в очакване на коледните и новогодишните празници

Само че във Франция, освен традиционното посрещане на дядо Коледа има още няколко празника, които те чакат с нетърпение. Те са, меко казано, доста шашави.

Един от тези абсурдни празници е този на безделниците. Французите са посочили месец февруари за този празник. И не само определена дата, а целия месец. Причината е ,че през този месец е роден известния им ексцентрик Гастон Лагаф, който бил апатичен към всичко.

Французите отбелязват 13 февруари като празник на бившите. Ден преди Деня на влюбените те предлагат да се почетат и бившите гаджета или съпрузи. Според мнозина европейци той е доста налудничав.

Денят на зле обречените. За него родените във Франция предлагат да се празнува през юни, когато започва истинското лято. В този месец те предлагат да се чества Деня на немарливостта. Тогава всеки може да се носи както си иска, различно от наложените модни тенденции. При положение, че столицата на Франция-Париж е великия град на висшата мода!

Месец преди Коледа, на 25 ноември, французите отбелязват празника на нездравословното тъпчене.На този ден на хората им е позволено да се натъпчат като за световно, след което идват коледните пости. И на Коледа-25 декември, ще започне пак якото хапване!

Източник: chudesa.net

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.