Хората от Странджа все още вярват в този мистичен пророк!

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/horata-ot-strandzha-vse-oshte-vyarvat-v-tozi-mistichen-prorok/139406 LifeZone.bg
Хората от Странджа все още вярват в този мистичен пророк!

В Странджа все още се разказват легенди за този мистичен пророк

Хората вярват, че той предсказва бъдещето до най-малката подробност. Това същество е човекоподобно и никой не знае истинското име на създанието.

Познават го като Черния пророк. Той се появява и изчезва, а мнозина се кълнят, че са го виждали с очите си. Той оставял след себе си видения като в мъглявина и предсказания, които били смущаващи със своята точност.

Местните жители на планината казват, че тайнствения пророк се появявал в моменти на големи кризи и промени. Съществото било облечено с тъмни дрехи, лицето му било скрито.

Появявал се пред хора, които търсели отговори на много трудни въпроси и почти нерешими дилеми.

Според преданията пророкът бил свързан със силите на природата и духовете на древните жители на Странджа. Всичко това му давало възможност да вижда отвъд времето и пространството.

 Едно от най-известните предсказания на Черния феномен бил свързан с опустошителен пожар. Той предупредил хората за него, заради което не били изгорени цели села и хората успели да снижат щетите до минимум.

И днес населението на планината вярва, че Черния пророк обикаля горите на Странджа и е готов да се появи, когато хората ги грози опасност или да ги предупреди за голямо бедствие.

Противниците на тези вярвания смятат, че мистериозния пророк  е само мит. И  съществува единствено във въображението на местните хора.

Въпреки това историите за неговите точни предсказания остават. А Черният пророк е станал неразделна част от културното наследство на региона.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.