Избягвайте тези храни, бързо състаряват кожата ни

5 вида храни водят до състаряването ни

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/izbyagvayte-tezi-hrani-barzo-sastaryavat-kozhata-ni/120066 LifeZone.bg
Избягвайте тези храни, бързо състаряват кожата ни

5 вида храни водят до състаряването ни

Няколко вида храни трябва да извадим от менюто си всеки ден, ако искаме да запазим млада и нежна кожата си по-дълго през годините. Вредните храни и напитки обобщава във видео платформата тик-ток д-р Стилияна Трендафилова. Според нея външният ни вид е повлиян изключително от това какво се случва вътре в организма ни.

 

В тази врзъка тя определя няколко вида храни, на които задължително трябва да намалим приема или напълно да премахнем от режима си, ако искаме да избегнем преждевременно състаряване на кожата ни. Първото, за което съветва е да забравим за употребата на алкохол. Приемът му зачително намалява производството на колаген. Второ, за което съветва доктор Трендафилова, е храненето с колбаси и подобни меса. Те допринасят за бързо възпаление на тялото, а от там и бърз ефект за състаряване на кожата ни. Трето, за което специалистите съветват, е намаляне или спиране приема на захар и брашно. Всички видове сладкиши като торти, кексчета и други десерти доказано разрушават наличния ни колаген, а от там страда и кожата ни.

 

Четвъртият вреден фактор е маргаринът. В него се съдържат различен вид масла, които отслабват защитата на кожата от слънчевите лъчи. Така при най-малкото излагане на слънце кожата ни става по-податлива въм вредните лъчи и естествено се получават петна и бръчки. Задължително според доктор Трендафилова трявба да изключим пържените и мазни храни. Те от своя страна намалят значително притока на кръв, а това води до преждевременно стареене и нови бръчки.

 

Източник: тик-ток

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.