Като с боздуган! Удрят ни мощни магнитни бури

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/kato-s-bozdugan-udryat-ni-moshtni-magnitni-buri/126040 LifeZone.bg
Като с боздуган! Удрят ни мощни магнитни бури

Мощни магнитни бури ни атакуват

На 21 и 27 януари ни застигат силни слънчеви изригвания. Те са с различен интензитет, но като цяло са доста мощни, казват експертите.

Спецовете съветват в дни с магнитна буря да не предприемате сериозни неща, да почивате повече и да се грижите за здравето си.

Те дават препоръки какво да правят в дните с най-силни слънчеви изригвания. Имате няколко начина как да се справите с това предизвикателство за здравето ви.

Първият съвет на спецовете е да балансирате съня си и да лягате преди 23 часа. Другото правило е да коригирате диетата си през тези дни. Да изключите от нея напълно мазните, пържени храни, както и много пикантните и солени. Освен това да намалите или ограничите напълно сладките храни, както и алкохолните напитки.В дни с магнитни бури трябва да се откажете временно и от цигарите.

Може да прекарате повече от времето си в разходки, както и на чист въздух. Приемането на вода също трябва да се балансира. Недостатъчното количество на вода в организма може да го лиши от хидратиране, както и да повлияят неблагоприятно на организма ни и на цялото ни здраве.Да не стоят продължително време навън хора, които имат сърдечносъдови проблеми.

Източник: Стандарт

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.