Купуват ли финикийските знаци щастие? Учените отговориха

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/kupuvat-li-finikiyskite-znaci-shtastie-uchenite-otgovoriha/139290 LifeZone.bg
Купуват ли финикийските знаци щастие? Учените отговориха

Отговорът на въпроса, дали парите купуват щастие, не бе еднозначен

Досега битуваше мнението, че финикийските знаци може всичко друго да купят, но не и мечтаното щастие. Според друга версия да, възможно е да го направят, стига човекът да има годишен доход в размер на 75 000 долара.

Но и двете крайности по този въпрос не отговарят на истината. Учените са стигнали до следните изводи, след серия изследвания. По думите им няма праг на щастие, но по-високият доход наистина е свързан с повече дози щастие.

Експериментът се базира на проучване, което обхваща половин милион американци. И той е свързан с връзката между доходите и концепции, свързани с емоционалното благополучие и това дали изпитваме удовлетворение от нашия живот.

Емоционалното благополучие ни показва колко добре се чувстваме в момента. То, от своя страна, замества нашето усещане за щастие.

Удовлетворението от живота обхваща по-широк спектър от емоции. То определя дали смятаме, че живеем наистина щастлив живот. Също така е свързано с нашите житейски преживявания като цяло.

Изследването обхваща правенето на повече пари, както и растеж в кариерата. Тези два елемента са свързани и водят до по-големи дози щастие, които получаваме при тяхното реализиране.

Източник: Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.